Externe beoordelaars

De poule van externe beoordelaars bestaat uit ervaren redacteuren:

Manon Duintjer heeft ruime ervaring in het boekenvak o.a. als redacteur, uitgever, recensent en auteur. Zij schreef de romans De S-machine en We zijn verdwaald  en is schrijfdocent bij de Schrijversacademie en de Querido Academie.

Leonie Hardeman was een paar jaar redacteur bij kinderboekenuitgeverij Lemniscaat voordat ze voor zichzelf begon. Nu begeleidt ze auteurs op freelancebasis en werkt daarnaast als tekstschrijver.

Jacqueline de Jong werkte als redacteur bij Contact, De Geus, Ambo|Anthos en De Bezige Bij en runt sinds 2006 haar eigen bedrijf als freelance redacteur, tekstschrijver en adviseur. Ook doceert ze aan de Schrijversacademie.

Louise Koopman is freelance redacteur/vertaler/schrijver. Ze redigeert, geeft les op de Vertalersvakschool en schreef Het heilige moeten en Spijbelen doe je maar thuis. Haar motto: vind je eigen stem en wees origineel en duidelijk.

Sofie Mulders was kinderboekenredacteur bij Unieboek | Het Spectrum. Nu werkt ze als freelance (bureau)redacteur voor verschillende uitgeverijen en begeleidt ze auteurs bij het schrijven van hun

Mirjam Pörtzgen werkt sinds 2010 als freelance persklaarmaker en corrector. Daarnaast heeft zij jarenlang manuscripten beoordeeld voor uitgeverij Leopold en werkt zij als boekverkoper in een kinderboekwinkel.