Boekenweek van Jongeren

De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen!

Dit jaar vindt de Boekenweek van Jongeren van 15 t/m 24 september 2023 plaats. Tijdens deze week is de bundel 3PAK gratis verkrijgbaar.

3PAK

Elk jaar tijdens de Boekenweek van Jongeren wordt de bundel 3PAK uitgegeven. Deze bundel wordt geschreven door drie topauteurs. Dit jaar zijn dat Rima Orie, Philip Huff en het schrijversduo van DAMN, HONEY Nydia Voorthuizen & Marie-Lotte Hagen. Philip Huff en Rima Orie schrijven een kort verhaal. Het verhaal van Rima speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage. Met de bijdrage van Nydia Voorthuizen & Marie-Lotte Hagen krijgt non-fictie voor het eerst een plek in 3PAK. 

De auteurs van 3PAK zijn uit te nodigen voor een bezoek bij u op school of een YA-event in de bibliotheek tijdens de Boekenweek van Jongeren. Aanvragen hiervoor kunnen nog worden ingediend. 

Daarnaast doen de auteurs van 3PAK mee met de Literatour in februari 2024, van 26 februari t/m 1 maart 2024.

 

Voor informatie over andere acties en evenementen, kijk op Boekenweek van Jongeren.


De Boekenweek van Jongeren wordt georganiseerd door De Schrijverscentrale, Stichting CPNB en Stichting Lezen. NBD Biblion is sponsor. De Boekenweek van Jongeren wordt ondersteund door haar partners: de lesmethode Talent van Malmberg, CJP, Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Letterenfonds, Stichting de Versterking, Taalblokken en Fonds 21

Logo NBD


Logo CPNB  Logo Stichitng Lezen   Logo De Schrijverscentrale


Logo Malmberg Talent  Logo CJP  Logo Letterenfonds  Logo Stichting de Versterking  Logo Fonds21

Koninklijke Bibliotheek