Charlotte Doornhein

Geboortedatum 16-05-1972

Geboorteplaats Bunnik

Website http://www.charlottedoornhein.nl
Facebook http://www.facebook.com/droomkoffer

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Marloes Voogsgeerd

Geboortedatum
16-05-1972

Geboorteplaats
Bunnik

Website
http://www.charlottedoornhein.nl
Facebook
http://www.facebook.com/droomkoffer

toon meer

Fictieschrijver - Dichter

Genre
Young adult - Spanning - Poëzie - Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Vrijheid - Vriendschap - Reizen - Natuur - Geschiedenis - Familie - Diversiteit - Beroepen

Subthema's
dromen waarmaken, plezier hebben, verbinding, Caribisch gebied, Hongarije, Nederland, voorkomen drugsgebruik

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Kinderboekenweek 2021

Leeftijdsgroepen
Kleuters - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 3-4 Basisonderwijs

KINDERBOEKENWEEK 2021: WORDEN WAT JE WIL

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al twaalf jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt.

 

Programma Droomkoffer (groep 4-8 en VO brugklassen)

Charlotte schreef het boek Droomkoffer samen met de bekende choreograaf en danser Shaker. Droomkoffer is ontstaan dankzij indringende en persoonlijke verhalen van jonge talentvolle dansers die bekend zijn van tv-programma’s. Het boek is een mix van waargebeurde feiten en fantasie. Het maakt Droomkoffer tot een modern en heel herkenbaar verhaal voor jongeren. Een klassenbezoek van Charlotte over Droomkoffer is zeer inspirerend en raakt leerlingen. Leerlingen kunnen meeleven met de blunders die jonge talentvolle dansers echt hebben gemaakt… Ze zullen in gesprek gaan met Charlotte over hun eigen blunders en toekomstdromen. Met als boodschap: volg je hart en durf te dromen. Jouw droom kan werkelijkheid worden!

 

Programma Samoerai training (groep 5-8)

In het boek Samoerai training in Brazilië volgen we de avonturen van jiu-jitsu grandmaster Hélio Gracie en zijn leerlingen de Valente kinderen. Waakhonden, dieven, een monster, pestkoppen, een krijgsheer, vliegende sigaretten… Van alles komt voorbij. Tijdens het klassenbezoek zal schrijfster Charlotte delen uit het boek voorlezen, een quiz met de leerlingen spelen, over de oude Japanse erecode van samoerai praten en eeuwenoude zelfverdedigingstechnieken demonstreren. Natuurlijk mogen leerlingen meedoen met deze technieken. Wie transformeert tot een ware krijger?

N.B. Een uitgebreid programma van de klassenbezoeken tijdens Kinderboekenweek 2021 staat onderaan bij documenten (inclusief foto's van Charlotte als samoerai).

 

Charlotte kan buiten de Kinderboekenweek uiteraard ook geboekt worden om via de Schrijverscentrale klassenbezoeken op scholen te houden. Ze heeft ruim ervaring met alle groepen van de basisschool en leuke feestelijke en interactieve lesprogramma's. Sinds 2016 is Charlotte  Schoolschrijver. Ze geeft les volgens het intensieve halfjaartraject van De Schoolschrijver en in het maandtraject dat basisscholen kunnen afnemen. Leuk weetje: elke zaterdagochtend staat Charlotte vroeg op om haar kimono aan te trekken en om jujutsu lessen aan de jeugd te geven. 

Charlotte leeft eigenlijk in drie werelden: de Nederlandse, Hongaarse en Caribische wereld. Haar boeken zijn dan ook een duidelijke afspiegeling van die werelden. Nederland, Hongarije en de Cariben? Vreemde combinatie... Hoe zit dat eigenlijk? Bekijk haar paspoort en lees haar biografie. Dan kom je alles over Charlotte Doornhein te weten!


In 2014 kreeg Charlotte de eervolle opdracht om het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk te mogen schrijven: De roep van de shoco / E grito di e shoco.

 

Publicaties

De roep van de shoco / Gritu di shoko
2016, Levendig Uitgever
Kinder- of jeugdboek
Droomkoffer
2015, Levendig Uitgever
Kinder- of jeugdboek
De roep van de shoco / E grito di e shoco
2014, Levendig Uitgever
Kinder- of jeugdboek
Beestachtig Lekker
2014, Uitgeverijen overig
Poëzie
Curacao voor kinderen met lef
2013, Levendig Uitgever
Kinder- of jeugdboek
Lettervreters, vuurtorens en piratenboten
2012, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Kwelgeesten rond de kapokboom
2011, SWP
Young adult - Novelle
Shervison ta deskubrí un tesoro
2010, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Shervison vindt een schat
2009, Kwintessens
Kinder- of jeugdboek
László vermist
2008, Uitgeverijen overig
Young adult
Imre bouwt mee
2008, Kwintessens
Kinder- of jeugdboek
Hein Stekel en Posko
2007, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Hein Stekel en László
2005, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Media