Angelique van Dam

Geboortedatum 22-10-1975

Geboorteplaats Putten

Website http://www.angeliquevandam.nl
Facebook https://www.facebook.com/angeliquevandam.nl
Twitter http://@angeliquevandam
Instagram @angeliquevandam

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Dennis van den Broek

Geboortedatum
22-10-1975

Geboorteplaats
Putten

Website
http://www.angeliquevandam.nl
Facebook
https://www.facebook.com/angeliquevandam.nl
Twitter
http://@angeliquevandam
Instagram
@angeliquevandam

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek

Thema's
Beroepen - Dieren - Humor - Natuur - Ouderdom - Vriendschap

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2018 - Kinderboekenweek 2020 - Kinderboekenweek 2021

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Sinds dat ik een jaar of acht-negen ben schrijf ik al dagboekjes vol met verhalen. In schriftjes schreef ik lange brieven (van minimaal twintig kantjes) naar mijn beste vriendin die schuin tegenover me woonde. Dat ik ooit schrijver kon worden, daar had ik als kind nog nooit over nagedacht. Ik schreef gewoon graag. Ik stopte veel tijd in het schrijven van een opstel, boekverslagen, werkstukken en scripties. Zelfs strafregels schrijven vond ik niet erg. Zelfs daar maakte ik een feestje van. Ik schreef elke regel in een ander kleurtje. Dat ik met vier pennen tegelijk kan schrijven, dat wisten de juffen en meesters niet.  

Ik groeide op in Putten en woon nu in Apeldoorn met mijn man Ivo en twee zonen Tristan & Lorenzo. 

In 2016 debuteerde ik met Joehoe! Ik wil een koe. Daarna verschenen Iedereen een ster (behalve ik) en Een vriend zonder tanden. In januari 2021 verscheen Het geheim van de wifi.

'Iedereen een ster (behalve ik)' sluit goed aan bij het Kinderboekenweekthema van 2021. 'Worden wat je wilt'. In dit boek gaat Svenja op zoek naar haar talent. Is het superbelangrijk om dat nu al, wel of niet te weten? Tijdens een schoolbezoek praat ik met de kinderen over hoe je nou achter je talent komt. En zoeken we uit of je daar, later als je groot bent, ook echt je beroep van kunt maken. Ik vertel over hoe ik schrijver werd en mijn droombaan vond. Onder 'documenten' vind je een aantal lessuggesties bij dit boek. 

'Het geheim van de wifi' is een deel uit de spannende 'Het geheim van'-serie.                                                                                                      Sarah baalt! Ze zit op een camping zonder wifi. ZONDER WIFI! Volgens haar ouders is het wel eens goed een paar dagen zonder die telefoon. Maar zij snappen het niet! Als ze niet gauw wifi vindt, raakt ze haar vriendinnen Maud en Evie kwijt... Gelukkig ontmoet ze Gijs. Hij weet waar de wifi is! Tijdens een schoolbezoek praat ik met de kinderen over het wel/niet hebben van wifi. Wat doet dat met je? Wat ging je doen? Wat vond je ervan? Ik praat met de kinderen over geheimen hebben en vraag ze mee te denken over een nieuw geheim-boek. 

In een (online) schoolbezoek beantwoord ik alle brandende vragen van de klas. Bijvoorbeeld: over hoe ik schrijver werd en wat ik daar voor moest doen. Wat ik er zo leuk (en saai) aan vind. Hoe ik op ideeën voor een nieuw boek kom of hoe lang ik bezig ben met een boek. En natuurlijk lees ik voor!

Het liefst kom ik, in het echt, bij je in de klas. Maar ik vind het net zo gezellig als jullie (online) bij mij op visite komen in mijn piepkleine schrijfkamer in Apeldoorn!  

Zie ik je snel? 

Publicaties

Het geheim van de wifi
2021, Uitgeverij Leopold
Kinder- of jeugdboek - Detective - Spanning
Een vriend zonder tanden
2018, moon
Kinder- of jeugdboek
Iedereen een ster (behalve ik)
2017, moon
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Joehoe! Ik wil een koe
2016, moon
Proza - fictie

Media