Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Eelkje Colmjon - eelk.nl
toon meer

Journalist - Non-fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Non-fictie

Thema's
Beroepen - Burgerschap - Familie - Feminisme - Geld - Humor - Onderwijs - Ouderschap - Reizen - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Julie de Graaf woont in Leiden met haar gezin, bergen Lego en een dove kat. Ze houdt van lezen, brood bakken en skateboarden. Ze schreef Het geweldige Grote Mensenboek - een handboek voor nieuwsgierige kinderen die willen weten waarom Grote Mensen niet meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf stiekem chips pakken als jij al op bed ligt. Een eerlijk en grappig boek voor kinderen in groep 4, 5, 6, 7 en 8 van de basisschool.

Om nog meer kinderen enthousiast te maken voor leuke kinderboeken én om te laten zien dat lezen cool is, kun je Julie vragen om De Grote KinderboekenQuiz te komen presenteren. De quiz is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. 

Julie komt ook graag voorlezen in de klas of bibliotheek. Ze presenteert de geweldige Grote Mensenbingo waar iedereen aan mee kan spelen en vertelt hoe je dat nu precies doet, een kinderboek schrijven. 

Vorig jaar verscheen ook Een boek vol huizen van illustrator Pieter van Eenoge, waarvoor Julie de teksten schreef. Ontdek de verhalen achter gebouwen en hun makers en laat je verwonderen door vooruitstrevende architecten en eeuwenoude bouwtradities. 

 

Activiteiten

Deze activiteiten kan Julie de Graaf uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

De Grote Eigenwijze KinderboekenQuiz

Julie de Graaf komt vertellen over waarom haar kinderboeken alleen geschikt zijn voor zeer eigenwijze lezers en presenteert De Grote Eigenwijze KinderboekenQuiz om nog meer kinderen enthousiast te maken voor leuke kinderboeken én om te laten zien dat lezen cool is. Leuk in voor een leerjaar, maar ook zeker voor gecombineerde klassen en grotere groepen leerlingen.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool Kan online
Kinderboekenweek 2024

Bingo (met eigenwijze schrijver)

Julie de Graaf komt langs in de klas om over haar werk en boeken te vertellen en vragen te beantwoorden hoe het eigenlijk is om een kinderboek te schrijven en wat daar allemaal bij komt kijken. Afsluitend spelen we de Geweldige GroteMensenBingo, waar op een speelse manier gekke en eigenwijze gewoontes van volwassenen voorbij komen. Uiteraard gaat de winnaar niet met lege handen naar huis.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

De Geweldige GrotemensenBingo!

Julie de Graaf komt langs in de klas om over haar werk en boeken te vertellen en vragen te beantwoorden hoe het eigenlijk is om een kinderboek te schrijven en wat daar allemaal bij komt kijken. Afsluitend spelen we de Geweldige GroteMensenBingo, waar op een speelse manier gekke en eigenwijze gewoontes van volwassenen voorbij komen. Met uiteraard een prijs voor de winnaar.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Het geweldige Grote Mensenboek
2023, LANNOO
Kinder- of jeugdboek
Een boek vol huizen
2023, LANNOO
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's

externe webpagina's