Barend Last

Geboortedatum 15-08-1986

Geboorteplaats Maastricht

Website www.barendlast.com
Twitter https://twitter.com/BarendLast
Instagram https://www.instagram.com/barendlast/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Anouk Overman

Geboortedatum
15-08-1986

Geboorteplaats
Maastricht

Website
www.barendlast.com
Twitter
https://twitter.com/BarendLast
Instagram
https://www.instagram.com/barendlast/

toon meer

Columnist - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Jeugdboek - Kinderboek - Kort verhaal - Non-fictie - Prentenboek

Thema's
Dieren - Humor - Natuur - Onderwijs - Technologie - Vriendschap - Vrijheid

Subthema's
Als oud leerkracht basisonderwijs, bezit ik ook de nodige didactische vaardigheden om andere thema's enthousiasmerend te behandelen

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (video) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Kleuters - Volwassenen

Wie ben ik?

Ik ben Barend. Een geboren Maastrichtenaar, die geen woord Maastrichts spreekt. Met een Amsterdamse pa en Doetinchemse ma. Afstammeling van Jef Last en Ida ter Haar. Een liefhebber van verhalen, zowel in woord als in beeld, en met een warm onderwijshart. Met een gezonde verslaving aan muziek, en een flinke dosis humor. Een vrijbuiter, altijd op zoek naar avontuur. Iemand met ideeën en een liefde voor het woord.

Op mijn 17e vertrok ik als vervelende puber naar de Koninklijke Marine en werd ik gesmeed tot een jongeman. Dat was een geweldige tijd, waar ik mezelf behoorlijk heb leren kennen. Na vier jaar varen zwaaide ik af en kwam ik terecht in de studentenwereld van Utrecht. Van de ene ontgroening door naar de ander, wat me vormde met vallen en opstaan. Ik had het voor geen goud willen missen.

Later als leraar het onderwijs in gerold en met veel plezier gewerkt met kinderen. Een passie die ik heb geerfd van mijn vader en moeder. Mijn moeder had namelijk een jeugdtheaterschool en mijn vader een manage. Het is er met de paplepel ingegoten. Ik zit momenteel nog altijd in onderwijs, maar inmiddels als onderwijsadviseur in het hoger onderwijs.

Mijn passie voor kinderen ben ik echter nooit verloren. Je kan me kennen van De Voorleeshoek, waar ik samen met Anouk de mooiste kinderboeken voorlees. Ook schrijf ik mijn eigen boeken. Zoals:

En er zit nog veel meer in de pijplijn. Hou daarom mijn siteLinkedin of Instagram in de gaten.

Wat kan ik?

Als oud Meester Barend ben ik gewend om voor de klas te staan. Op school kan ik komen voorlezen uit eigen werk of vertellen over het schrijverschap. Ik kan daarnaast ondersteunen bij schoolprojecten over lezen en schrijven. Ik verzorg verder ook regelmatig lezingen en trainingen voor volwassenen, met name gericht op onderwijs. Zie daarover meer op mijn site. Neem gerust contact op als je vragen hebt. 

Hopelijk tot ooit!

Warme groet,
Barend

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt

Media

foto's

video's