Esther van den Brink

Geboortedatum 1969-07-25

Geboorteplaats Bunnik

Website www.brinkpics.nl
Facebook https://www.facebook.com/esther.maus.35/
Instagram https://www.instagram.com/brinkesthervanden/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Maikel Thijssen

Geboortedatum
1969-07-25

Geboorteplaats
Bunnik

Website
www.brinkpics.nl
Facebook
https://www.facebook.com/esther.maus.35/
Instagram
https://www.instagram.com/brinkesthervanden/

toon meer

Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Familie - Geschiedenis - Humor - Mediawijsheid - Natuur - Vriendschap

Subthema's
oertijd vooroordelen onzekerheid angst vriendschap smartphoneverslaving

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Kleuters

Esther van den Brink is de illustrator van de splinternieuwe populaire serie "KNOTS" en de graphic novel ``TUF`` van uitgeverij Billy Bones. Knots is het debuut van schrijver Tijs van Marle, beter bekend als scenarioschrijver van diverse (kinder)films zoals Mees Kees, Superjuffie en Dummie de Mummie.

Het verhaal gaat over het holenmensje Knots, zijn beste vriend Freddie en zijn kleine zusje Tuf. Het speelt zich af in de oertijd en zit barstensvol humor, avontuur maar ook vol levenslessen over angst, vriendschap en vooroordelen. Bovendien is het zeer makkelijk te lezen en vol illustraties.

De serie `TUF` is een spin-off van Knots en gaat over het super eigenwijze en stoere zusje van Knots. Tuf is een graphic novel, dus heel veel illustraties en het lettertype van de tekst is speciaal geschikt voor dyslectici. Tuf is thematitel van de Kinderboekenweek 2024, en staat in de tiplijst van de Kinderjury 2024.

Als Esther in jouw klas een workshop komt geven gaan we terug naar de tijd van Knots, lekker veel tekenen en wie weet krijgt Juf of Meester wel een oerportret van zichzelf..!

Ook geeft Esther workshops aan kleuterklassen, aan de hand van haar prentenboek "Roef", over een jongetje wiens moeder haar telefoon veel belangrijker vindt dan voorlezen..Deze zomer (2024) komt er een nieuw prentenboek bij Clavis uit, geschreven door Yvonne de Vries.

Esther werkte jarenlang als beeldend kunstenaar, maar haar droom om kinderboeken illustrator te worden bleef                                                              altijd op de achtergrond aanwezig. In 2017 besloot ze dan ook om zich hierop te focussen, maakte het prentenboek "Roef" met een bevriend tekstschrijver, en in 2020 werd ze een van de winnaars van de internationale illustratorenwedstrijd ´´Picture This!´´.van uitgeverij Lemniscaat.

Vervolgens vroeg uitgeverij Billy Bones haar om het debuut van filmscenarioschrijver Tijs van Marle genaamd "Knots" te illustreren,                                    met als resultaat 2 delen van Knots in 2021, en een derde en vierde deel in 2023!

Knots was in 2022 genomineerd (top 3) voor de Hotze de Roos prijs 2022 en  getipt voor de Nederlandse Kinderjury! Ook in de Boekenbingo van 2022 eindigde Knots in de top 3.

Knots 4, Knots en de holenspelen, staat op de tiplijst van de Belgische Jeugdboekenmaand.

Momenteel wordt er gewerkt aan een hele nieuwe serie, en april 2024 komt Tuf deel 2 uit.

Activiteiten

Deze activiteiten kan Esther van den Brink uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Schrijver en Illustrator workshop

Samen met schrijver Tijs van Marle (apart te boeken) geven we een schrijf- en tekenworkshop. Eerst vertellenwe hoe we Tuf en Knots hebben gemaakt en daarna maken we samen met de groep een verhaal terwijl Esther live de illustraties erbij maakt.

Leerjaar 3 t/m 5 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Tuf thematitel

Tuf, het meest eigenwijze meisje uit de oertijd, heeft zelf geregeld dat ze een eigen serie kreeg. hoe kwam dit tot stand? Hoe werken Tijs van Marle en Esther van den Brink aan het boek Tuf? Je leert het allemaal! En daarna gaan we natuurlijk heerlijk tekenen.

Leerjaar 3 t/m 5 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Tuf, Het stoerste meisje van de oertijd
2023,
Knots, de grot der wensen
2022,
Knots
2021,
Knots, de grootste omweg van de oertijd
2021,

Media

foto's

video's

documenten

externe webpagina's