Manon Berns

Afbeelding van de auteur
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Spanning

Thema's
Beroepen - Geschiedenis - Liefde - Misdaad - Vriendschap

Subthema's
avontuur - kunst - spanning

Activiteiten
Workshop/masterclass - Signeersessie - Schrijfopdracht - Presentatie - online activiteit (livestream) - Jurylidmaatschap - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Kinderboekenweek 2021

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Kunst saai? Hoe kom je daar nu bij. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien schrijft Manon Berns (1969) de spannende kinderboekenserie 'Blockbusters' met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol. Inmiddels zijn er vijf boeken in de Blockbusters-serie verschenen: Het Picasso mysterie, Het geheim van Monet, De verborgen dromen van Dalí, Het Kandinsky bedrog, De ondergrondse Rembrandt en Banksy ontmaskerd (april 2021). 

Rondom de Kinderboekenweek 2021 is er een themaprogramma: 'Worden wat je wil: net zo beroemd als Banksy!' Kijk voor meer informatie bij Documenten.

Net als in haar boeken combineert Manon in haar live schoolbezoeken en online webinair kunst en spanning. Met een heleboel afbeeldingen en anekdotes vertelt ze levendig over de kunstenaar en de stroming. In vier groepen spelen de kinderen daarna een spel. De klok tikt. Lukt het om de code te kraken, de cijfer sloten van de kluis te openen en het mysterie te ontrafelen?

‘Manon Berns vertelt in heldere taal over haar werk. Ze creëert een sprankelende mix van persoonlijke ervaringen en tips, stiekem tjokvol kunst, geschiedenis en levenslessen, met voldoende ruimte voor de vragen van de leerlingen. Kortom: zeer leerzaam, afwisselend, boeiend en kidsproof!’
Andrea Seelen , Leesconsulent Schunck bibliotheek Heerlen

Publicaties

Banksy ontmaskerd
2021, KLUITMAN
Kinder- of jeugdboek - Spanning
De Ondergrondse Rembrandt
2019, KLUITMAN
Spanning - Kinder- of jeugdboek
Het Kandinsky bedrog
2018, KLUITMAN
Kinder- of jeugdboek
De verborgen dromen van Dali
2017, KLUITMAN
Spanning - Kinder- of jeugdboek
Het geheim van monet
2016, KLUITMAN
Spanning - Kinder- of jeugdboek
Het Picasso mysterie
2015, KLUITMAN
Spanning - Kinder- of jeugdboek

Media