Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Harold Pereira
toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Dagboek - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Muzikale voorstelling - Non-fictie - Roman - Young adult

Thema's
Liefde - Onderwijs - Pesten - Psychologie - Rouw - Seksualiteit - Verslaving - Vrijheid - Zingeving

Subthema's
Onzekerheid, eenzaamheid, depressie, angst, paniek, emotionele verwaarlozing, geluk, burn-out, spiritualiteit, hoogsensitiviteit, spiritualiteit.

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

 

Ik ben actrice en schrijfster maar wat minder mensen weten is dat ik al meer dan tien jaar therapeute ben. Ik ben EFT-behandelaar en mindfulnesstrainer, gespecialiseerd in angstproblematiek. Bovendien ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van emotionele problemen omdat ik een groot deel van mijn leven chronisch gestrest en/of depressief door het leven ben gegaan.

Mijn vorige boek/voorstelling ‘Sofasessies, hoe therapie mij niet geholpen heeft en vooral waarom niet’ ging over mijn vergeefse zoektocht in therapieland naar een remedie voor mijn angst. Veel mensen herkenden zich in mijn verhaal. Desalniettemin vond ik een oplossing en inmiddels wandel ik alweer een aantal jaren frank en vrij door het leven. 

De boodschap van Sofasessies was: Je kan je wel degelijk bevrijden van angst en onzekerheid. Maar het vraagt een andere route dan ons meestal verteld wordt. 

Naar aanleiding van Sofasessies en de vele reacties die ik heb gekregen besloot ik nog een boek te schrijven. 

Dat is ‘Wat ik eerder had willen weten’ geworden. Het is in januari uitgekomen en inmiddels zijn er meer dan 15000 exemplaren verkocht. In dit boek deel ik alles wat ik door de jaren heen aan kennis en wijsheid heb vergaard gecombineerd met kennis uit de praktijk als therapeut. De reacties op dit boek zijn zeer lovend met teksten als: ‘Ik heb er na 50 pagina’s al meer uitgehaald dan uit jaren therapie’ en ‘Dit boek is de winnende hoekschop in de laatste minuut’.

Momenteel bevinden we ons in een crisis. Omdat ik een groot deel van mijn leven in de crisis modus heb gestaan weet ik nu als geen ander hoe daarmee om te gaan. Ik geef beproefd advies over hoe je zo stressvrij mogelijk door de moderne wereld kunt navigeren en ik leg in heldere bewoordingen uit wat je moet weten om de liefde voor jezelf en het leven terug te vinden, juist wanneer het leven uitdagend en onzeker is. 


Inspirerend, geestig, herkenbaar, aangrijpend en vooral hoopvol. 
 

Marian geeft ook workshops over persoonlijke- en spirituele ontwikkeling.

Ook verzorgt zij workshops en lezingen over de stresshanteringsmethode EFT - Emotional Freedom Techniques.

Publicaties

Wat ik eerder had willen weten
2022, Ambo Anthos Uitgevers
Informatief - Non-fictie
Sofasessies
2017, Ambo Anthos Uitgevers
Non-fictie
Opium
2015, Uitgeverij Prometheus
Thriller
Volgende keer bij ons
2012, A.W. Bruna
Roman
De perfecte minnares
2011, A.W. Bruna
Roman
Geluksblind
2009, A.W. Bruna
Roman

Media