Fotograaf: Jan Glas
Afbeelding van de auteur

Aly Freije


Geboorteplaats Veelerveen

Website http://www.alyfreije.nl
Fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Kort verhaal - Poëzie - Roman - Dagboek - Biografie

Thema's
Rouw - Europa - Familie - Filosofie - Liefde - Natuur - Psychologie - Seksualiteit

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Senioren

Aly Freije debuteerde met de Groningstalige dichtbundel Wondpoeier, uitgeverij de Kleine Uil, 2009.Haar Nederlandstalige dichtbundel Door het vanggat kwam uit bij uitgeverij In de Knipscheer, 2016. Haar prozadebuut, de novelle De vloeivelden in verscheen bij uitgeverij In de Knipscheer, 2018.
Gedichten verschenen in Gierik& Nieuw Vlaams Tijdschrift, Het Liegend Konijn, Krakatau, Meander, Extaze, Brakke Hond, Tzum en verder in veel verzamelbundels, recent in In de kring van menselijke warmte, een ode aan Rogi Wieg, In de Knipscheer 2017.
Ze is vooral te horen op noordelijke podia zoals bij Dichters in de Prinsentuin, Het prozafestival Het Grote Gebeuren, Explore the North en Noord houdt woord en het muziekfestival Grasnapolsk,2019.
Gedichten zijn vertaald in het Duits en hiermee trad ze op in Berlijn bij het festival 48 Stunden Neuköln, 2017, een performance uitgevoerd samen met een beeldend kunstenaar, een musicus, en een multimedia artiest.
Ze geeft les aan de Schrijversvakschool Groningen in schrijftechnieken en poëzie. En af en toe geeft ze ook lezingen over poëzie en schrijfprocessen.

Publicaties


De vloeivelden in
2018, In de Knipscheer
Novelle

Door het Vanggat
2016, In de Knipscheer
Poëzie

Wondpoeier
2009, De Kleine Uil
Poëzie


Media

foto's

Bekroningen


Freudenthal-prijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur 2008