Kennis en Inspiratie - Organisaties 22-09-2022 | Door Redactie

Uniek aanbod voor leesclubs

Uniek aanbod voor leesclubs


Leest u met uw leesclub regelmatig vertaalde romans? Nodig dan één van de genomineerde vertalers voor de Europese Literatuurprijs 2022 uit om in gesprek te gaan over een gelezen boek. Nu met een uniek aanbod, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Dit jaar gaat de prijs naar de Nocilla-trilogie van de Spaanse schrijver Agustín Fernández Mallo en vertaler Adri Boon. Op 5 november ontvangen zij de prijs uit handen van juryvoorzitter Manon Uphoff op het Crossing Border Festival.

Speciaal tarief
Leest u met uw leesclub de Nocilla-trilogie of een van de andere romans op de longlist? Dan geldt er een speciaal aanbod voor u: voor slechts 100 euro plus reiskosten kunt u een genomineerde vertaler van de longlist uitnodigen om met uw leesclub in gesprek te gaan over de roman én de vertaling ervan.

Mail uw verzoek naar volwassenen@deschrijverscentrale.nl en vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer, de grootte van de leesclub, of de voorkeur uitgaat naar live of online, en uw voorkeur(en) voor roman/vertaler.

Het sterk gereduceerde tarief van 100 euro plus reiskosten geldt voor leesclubbijeenkomsten die in 2022 plaatsvinden en zolang het budget strekt. Ook dient de leesclub uit minimaal 8 personen te bestaan.

Uiteraard kunnen boekhandels en bibliotheken ook van dit aanbod gebruik maken, voor hen geldt het reguliere tarief van de Schrijverscentrale.