Kinderboekenweek


Reis door de tijd!
Boek je schrijversbezoek voor de Kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek! Deze keer in het teken van reizen door de tijd. En toen? is het thema. Verhalen die de geschiedenis tot leven brengen, staan centraal. Arend van Dam schrijft het geschenk en Mylo Freeman maakt het prentenboek. Beide zijn via De Schrijverscentrale te boeken voor bezoeken tijdens de Kinderboekenweek.  Wees er snel bij!

Naast de geschenkschrijvers staan er nog vele andere auteurs en illustrators te popelen om met dit thema op pad te gaan! Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende bezoeken:

•Schrijvers- en illustratorenduo en Ingrid en Dieter Schubert (groep 1 t/m 6) nemen leerlingen mee op reis door hun eigen fantasie. Langs andere tijden, mensen, dieren en kunstwerken…
•Op een quiz en een schrijfopdracht kun je rekenen tijdens de bezoeken van Ineke Kraijo (groep 1 t/m 8). Door voor te lezen en te vertellen wekt ze de nieuwsgierigheid van leerlingen.
Bette Westera neemt de kleuters terug naar de tijd van de ridders aan de hand van haar grappige prentenboek Held op sokken. Hoe dapper moest je zijn om een ridder te worden?
•In de boeken van Illustrator Alex de Wolf speelt geschiedenis vaak een rol. In zijn workshop gaat hij terug in de tijd, maar kijkt hij ook naar de toekomst. Met leerlingen uit groep 3 tot 5 gaat Alex op zoek naar een verdwenen dodo. Met leerlingen uit groep 6 tot 8 kijkt hij naar de eerste maanlanding.
Annemarie Bon laat het zien aan de hand van haar boeken. Opletten en voorbereiden wordt beloond! Want de winnaar van de quiz aan het eind van het bezoek krijgt een boekenpakket.
•Van Jozua Douglas kun je een interactief en dynamisch programma verwachten met filmpjes, weetjes en een vrolijke quiz. Hij gaat het hebben over de ridders Wout en Rik (serie voor 6+) en over Prutsers en Pechvogels, de verhalenbundel over historische blunders (geschreven samen met Tosca Menten, 8+).
Hans Kuyper (groep 3 t/m 8) neemt de leerlingen enthousiast mee naar andere tijden. Zowel workshops, verhalen als mini-colleges behoren tot de mogelijkheden.
•Van de Romeinse tijd tot de jaren zestig; geschiedenisliefhebber Martine Letterie (groep 3 t/m 8) zit boordevol intrigerende en spannende verhalen.
•Reis mee naar het oude Egypte met Tosca Menten (groep 4 t/m 8). Tijdens haar energieke bezoeken vertelt ze honderduit over haar bekendste personage: Dummie de Mummie.
•Met de bezoeken van Annemarie van den Brink (groep 3 t/m 8) kun je alle kanten op: in gesprek over het boek of een workshop schrijven bijvoorbeeld.
•Met de klas op avontuur? Nodig Lydia Rood (groep 5 t/m 8) uit. Of het nu een gesprek, workshop of spelverhaal betreft; de bezoeken van Lydia zijn een ontdekkingsreis.
•Historica Astrid Sy (groep 7 en 8) heeft een liefde voor persoonlijke verhalen. Tijdens haar bezoeken maakt ze thema’s als discriminatie en identiteit bespreekbaar.
•In de boeken van Suzanne Wouda (groep 7 en 8) komt de Tweede Wereldoorlog dichtbij. Ze maakt dit thema bespreekbaar en verzorgt een workshop dagboeken schrijven.
•Wat dachten de mensen vroeger, wat deden ze, wat voelden ze? Tijdens de bezoeken van archeoloog Linda Dielemans (groep 7 en 8) denken kinderen na over feit en fantasie.
 

Foto: Maikel Thijssen. Op de foto:

 


vraag direct aan

of bel ons voor een adviesBlijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief