Chris Polanen

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Anton Fennema
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Roman

Thema's
Dieren - Diversiteit - Klimaatverandering - Kolonialisme - Liefde - Migratie - Suriname - Zuid-Amerika

Subthema's
Kolonialisme. Slavernij. Heimwee. Debuteren. Magisch realisme. Krishnamurti. Diergeneeskunde. Handleeskunde. Paardensport

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Chris Polanen is geboren en getogen in Suriname. Hij kwam naar Nederland om diergeneeskunde te studeren en werd dierenarts in de Bijlmer. Een ernstige vorm van heimwee dreef hem tot schrijven. 
In 2017 verscheen zijn debuutroman Waterjager bij Lebowski Publishers. De roman speelt zich af in een toekomstig Paramaribo dat door klimaatverandering onder water gelopen is. Het is een verhaal over broederliefde, spiritualiteit, heimwee en het zoeken naar een thuis. Waterjager ontving zowel in Nederland als in Suriname lovende recensies 

In 2021 verscheen Centaurbij Lebowski Publishers. De roman speelt zich af in het Suriname van de jaren negentig. De hoofdpersoon wil door een springwedstrijd te winnen, onstnappen aan het uitzichtloze Suriname en naar Nederland vertrekken om diergeneekunde te studeren. Het is romantisch, wervelend verhaal over verlangen en volwassen worden in het Paramaribo van de jaren negentig.  

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag

Publicaties

Centaur
2021, Lebowski Publishers
Proza - fictie

Media

Bekroningen

De Ware Tijd Literair; kort verhaal Carnaval 2011