Afbeelding van de auteur

Lysette van Geel

Non-fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Diversiteit - Vriendschap

Subthema's
vluchtelingen
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Presentatie - Signeersessie

Campagnes
Kinderboekenweek 2020 - Een STUK! meer 2020

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Lysette van Geel is schrijver en journalist. Ze werkt als redacteur bij het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Tot voor kort werkte ze als presentator bij het NOS Jeugdjournaal.

In 2017 kwam haar debuut De vlucht van Omid uit. Een waargebeurd verhaal over een 10-jarige jongen die samen met zijn moeder en twee zussen van Iran naar Nederland is gevlucht.
In 2019 kwam haar boek Operatie oma Sjannie uit. Een verhaal over hoe een dapper meisje van tien wil voorkomen dat haar oma naar een bejaardentehuis moet. Ze doet dat door haar oma stiekem te ontvoeren! De illustraties zijn gemaakt door Karst-Janneke Rogaar.

Over de lezingen van De Vlucht van Omid: Omid vluchtte meer dan 20 jaar geleden naar Nederland, maar zijn verhaal is nog steeds actueel. Lysette hoopt dat kinderen door het verhaal van Omid ervaren hoe het is om zoiets als kind mee te maken. En dat ze door het boek nieuwsgierig worden naar soortgelijke verhalen van kinderen uit hun eigen omgeving. Omid woont nog steeds in Nederland, en kan met Lysette meekomen om persoonlijk over zijn verhaal te vertellen.

Publicaties


Operatie Oma Sjannie
2019, moon
Kinder- of jeugdboek

De vlucht van Omid
2017, moon
Kinder- of jeugdboek


Media

foto's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief