Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Victor Schiferli
toon meer

Fictieschrijver - Dichter

Genre
Fantasy - Jeugdboek - Kinderboek - Poëzie - Roman - Spanning

Thema's
Vriendschap - Natuur - Liefde - Humor - Familie - Beroepen

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als geïnterviewde)

Campagnes
Kinderboekenweek 2021

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Brenda Heijnis (De Rijp, 1985) debuteerde in 2017 met haar bundel ‘Waar de wind waait’ (Uitgeverij Clavis), met gedichten vol luchtigheid en illustraties vol leven voor kinderen vanaf acht jaar, die woorden willen geven aan verwondering.

Haar laatste boek 'Tikker' (2019 - Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren - tweede druk 2021) werd goed ontvangen door verschillende media en werd als derde verkozen tijdens de BoekenBingo. In dit bijzondere verhaal delen de zieke Elias en de verongelukte Boyd samen hetzelfde (donor)hart. De twee jongens kunnen in eerste instantie totaal niet met elkaar omgaan, maar gaandeweg leren ze dat ze, door elkaar te helpen, ook zichzelf kunnen helpen en ontstaat er een bijzondere vriendschap. 

Brenda studeerde Advertising op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waarna zij als art-director in de reclame ging werken. Na een aantal jaar verruilde ze de reclamewereld voor het onderwijs en ging als docent Creatieve Communicatie aan de slag op het Mediacollege in Amsterdam (MBO niveau 4, lesbevoegdheid behaald). Tegenwoordig is zij kinderboekenschrijver en freelance art-director/grafisch ontwerper.

Ondertussen is Brenda druk bezig met het manuscript voor haar vierde boek en het schrijven van diverse prentenboekverhalen. Daarnaast is zij Schoolschrijver. Ze maakt deel uit van de maandprogramma's Dichtgeheimen (groep 5 t/m 8) en Taalkabaal (groep 1 en 2) en bezoekt scholen om taalplezier bij kinderen over te brengen. Op social media is zij zeer actief en heeft daarnaast haar eigen online programma ontwikkeld, waarin zij deelnemers leert hoe zij een kinderboek kunnen schrijven: de Kinderboekenmakers Academie. 

Ze woont in Middelie, een klein dorp dat verstoppertje speelt in de weilanden van Noord-Holland. Ze woont daar met haar vriend Wouter, dochters Julia en Noortje en hun tuin vol met een wisselend aantal kippen. 

Het schrijven van fantasierijke, bijzondere verhalen en gedichten laat haar hart sneller kloppen. Ze brengt deze passie graag over aan de jeugd door middel van interactieve, beeldende lessen en workshops, waarin zij haar ervaring als docent goed kan gebruiken.

Bekijk hier diverse recensies.
 

Publicaties

Tikker
2019, Hoogland & Van Klaveren
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Olle en de Boekenvloek
2018, CLAVIS
Kinder- of jeugdboek
Waar de wind waait
2017, CLAVIS
Poëzie

Media