Marjo de Vroed

Afbeelding van de auteur
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Fantasy - Jeugdboek - Spanning

Thema's
Dieren - Familie - Humor - Identiteit - Misdaad - Natuur - Vriendschap

Subthema's
je kunt meer dan je denkt

Activiteiten
Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen

Marjo de Vroed is sinds oktober 2019 fulltime schrijfster van kinderboeken. Zij heeft jarenlang les gegeven in afwisselend de onder-, midden- en bovenbouw van een Jenaplan basisschool. Ze heeft veel ervaring met schoolbezoeken en maakt kinderen graag enthousiast voor lezen.  

Met Het donkere visioen, De gevaarlijke strijd en De niet zo gewone Raven heeft Marjo inmiddels twee spannende  en een humoristisch jeugdboek op haar naam staan. Haar achtergrond als leerkracht zorgt ervoor dat ze dicht bij de belevingswereld van kinderen blijft. Buiten het schrijven van de eindmusicals op haar school, heeft ze ook nog twee spannende verhalen voor volwassenen geschreven die gepubliceerd zijn in bundels.  

Marjo geeft lezingen of workshops aan de bovenbouw van basisscholen. Daarbij vertelt ze niet alleen over haarzelf en haar boeken, maar leest ze ook voor en laat ze zien hoe leuk het is om je fantasie te gebruiken. Tijdens al haar bezoeken staat het plezier voor taal centraal.  

reacties van leerkrachten: * Wat een geweldige prestatie van Marjo! 30 Kinderen hingen aan haar lippen in groep 8. Ze waren nieuwsgierig naar het verhaal en wilden het echt lezen. Dit is hoe je lezen stimuleert! * *Met haar achtergrond als leerkracht weet Marjo als geen ander hoe ze kinderen tot lezen krijgt. Ze weet hoe kinderen voelen en denken en waar ze hen mee kan triggeren*

Publicaties

De niet zo gewone Raven
2024, Hamley Books
Fabel - Familiegeschiedenis - Fantasy - Kinder- of jeugdboek
De gevaarlijke strijd
2023, Hamley Books
Fantasy
Het donkere visioen
2022, Hamley Books
Fantasy

Media

foto's