Susan Wallenburg

Geboortedatum 1975-10-02

Website www.susanwallenburg.nl
Instagram https://www.instagram.com/susanwallenburg/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1975-10-02

Website
www.susanwallenburg.nl
Instagram
https://www.instagram.com/susanwallenburg/

toon meer

Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Fantasy - Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Dieren - Familie - Identiteit - Vriendschap

Subthema's
Dromen Zelfvertrouwen Kerst Spanning

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Signeersessie - Voordracht

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Kleuters

Susan Wallenburg (1975) raakt lange tijd geen boek meer aan. De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers en gaandeweg verliest ook Susan de liefde voor het lezen.

Pas nadat ze in 2004 moeder wordt van Samantha, worden oude boeken afgestoft, nieuwe boeken aangeschaft en stuk voor stuk voorgelezen. Dit wakkert haar leesvlam weer aan. Als blijkt dat Samantha het nog leuker vindt om samen verhalen te bedenken, neemt Susan al snel de pen in eigen hand. Veel van de verhalen ontstaan vanuit gebeurtenissen in hun eigen leven. De leesvlam is inmiddels overgegaan in een brandende passie voor schrijven. Van korte verhalen voor de allerkleinsten tot thrillers voor de young adult. 

Lees&beleef! Jezelf herkennen in een verhaal of juist kennismaken met hele nieuwe werelden. Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Iets dat Susan door de verplichte leeslijst helaas uit het oog verloor. Haar missie is dan ook om leerkrachten op te roepen om de daad bij het woord te voegen: zet jouw leerKRACHT in om de les om te toveren in een lees&beleef moment! 

Nog leuker vindt Susan het, om leerkrachten daarbij te helpen (iedere superheld kan tenslotte af en toe wel een 'Robin' gebruiken). Op haar website tref je haar lesprogramma's geschikt voor de onderbouw en de bovenbouw. 

https://susanwallenburg.nl/op-schoolbezoek/ 

“Kinderen hebben de gave te zien en te geloven. Samen met kinderen verdwijnen naar die geweldige wereld van fantasie, waar alles kan en alles gebeurt, heeft mij doen kennismaken met wonderbaarlijke wezens.”  ~ Susan Wallenburg

Activiteiten

Deze activiteiten kan Susan Wallenburg uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Eigenwijze lees&beleef lessen

Bekijk mijn lekker eigenwijze programma voor de Kinderboekenweek 2024 op https://susanwallenburg.nl/kinderboekenweek-2024/

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Zing je eigen wijs!

Deze les hoort bij het prentenboek 'Mees heeft hoogtevrees'. Mees heeft hoogtevrees. Dus mees is eigenwijs en besluit een vogel te worden die niet vliegt! Nadat ik heb voorgelezen, gaan we op creatieve manier onze eigenwijze vogeltjes maken.

Leerjaar 1 t/m 3 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Je eigen wijze uil!

PRENTENboek, het woord zegt het al: zonder prenten geen boek! Voor deze lees&beleefles gebruik ik het prentenboek Klaas Vaak is Boos! Dit is een les met veel interactie met de kinderen, en … ik leer ze stap voor stap hoe ze zelf een eigen wijze uil kunnen tekenen, de beste vriend van KlaasVaak! Daarna geven de kinderen een geheel eigen wijs aan hun eigenwijze uil!

Leerjaar 3 t/m 6 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Een eigenwijze egel!

PRENTENboek, het woord zegt het al: zonder prenten geen boek! Voor deze lees&beleefles gebruik ik het prentenboek Eri wil een eenhoorn zijn. Dit is een les met veel interactie met de kinderen, en … ik leer ze stap voor stap hoe ze zelf een egel kunnen tekenen! Daarna geven de kinderen een geheel eigen wijs aan hun eigenwijze egel!

Leerjaar 3 t/m 6 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Monsterlijk eigenwijs!

Deze les hoort bij het kinderboek 'Sam & de Monsterbende' 7 - 12 jaar. Monsterland is magisch! Alle leuke monsters die kinderen bedenken komen daar tot leven. Hoe ziet jouw eigenzinnige, vastberaden, ik-doe-het-lekker-toch monster eruit? Nadat ik heb voorgelezen, gaan we op creatieve manier ons eigenwijze monster maken.

Leerjaar 4 t/m 6 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Rijmen met ri-ra-rare Rijm!

Wat zijn de regels van rijmen? Bij rijmen en dichten mag en kan alles! Er zijn dus geen regels! Tijdens deze ri-ra-rare rijmles leer ik de kinderen op een creatieve manier zelf een eigenwijze rijm te maken. We krijgen daarin hulp van ri-ra-rare Rijm, het eigenzinnige personage uit Blink en de schat van rover Rommelbaard (het eerste deel in de 'Onze ri-ra-rare zomer' AVI E4 serie van Kluitman).

Leerjaar 4 t/m 6 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Een eigenwijs verknipt verhaal!

Uitgelezen tijdschriften zijn ideaal voor een creatieve lees&beleefles. Samen met de kinderen ga ik zoeken, knippen, scheuren, plakken, ontdekken … en ineens ontstaat er een verhaal! Lekker eigenwijs zijn staat centraal! Samen creëren we een spannend, eigenwijs, grappig of juist heel bijzonder en eigenzinnig avontuur!

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Blink en de schat van rover Rommelbaard
2024, KLUITMAN
Kinder- of jeugdboek
Brom en de waanzinnige wedstrijd
2024, KLUITMAN
Kinder- of jeugdboek
Het zusje
2024, Uitgeverij Neckar
Kinder- of jeugdboek
Het kerstlampje dat niet brandde
2023, Clavis
Prentenboek
De Regenboogfabriek
2022, Uitgeverij Neckar
Kinder- of jeugdboek
Eri wil een eenhoorn zijn
2022, Clavis
Prentenboek
Mees heeft hoogtevrees
2022, Clavis
Prentenboek
Klaas Vaak is boos!
2021, Clavis
Prentenboek
De rommelzolder
2021, Uitgeverij Neckar
Kinder- of jeugdboek
De schittering van sneeuw
2020, Godijn Publishing
Young adult

Media