Anna Sikkes

Geboortedatum 1990-08-21

Website www.anna-sikkes.nl
Instagram https://www.instagram.com/annasikkes_illustrations/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Martine vonk

Geboortedatum
1990-08-21

Website
www.anna-sikkes.nl
Instagram
https://www.instagram.com/annasikkes_illustrations/

toon meer

Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Kort verhaal - Non-fictie - Poëzie - Prentenboek

Thema's
Dieren - Diversiteit - Familie - Humor - Liefde - Natuur - Vriendschap

Subthema's
Avontuur, nieuwsgierigheid, fantasie

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Overig - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Peuters - Volwassenen

Hallo, ik ben Anna Sikkes, illustrator met een grote liefde voor verhalen vertellen op papier. Ik neem je graag mee op reis door mijn kleurrijke werelden. Humor en nieuwsgierigheid voeren de boventoon in mijn werk.

Ik weet hoe kinderen denken en zijn, en waar ze van aangaan. Mijn illustraties zijn er ook voor de grote mensen die er net zoveel van kunnen genieten. Ik vertel je tijdens mijn bezoek graag met passie over het beroep van illustrator zijn en over de boeken die ik heb gemaakt. Aan de hand van schetsen, storyboards en originele illustraties laat ik zien hoe een boek tot stand komt. Ik laat ze ook mijn tekenmateriaal zien, waarmee ik mijn illustraties maak.

Ik lees ook graag een stukje uit het boek voor. Daarna mogen de kinderen aan de slag met een tekenopdracht bij het gekozen boek of thema waar interesse voor is.

Een schoolbezoek per klas of groep duurt tussen de 45 en 60 min.

Extra mogelijkheden:

  • Signeersessie
  • Tekenworkshop aan de hand van een thema.

Voorbeelden tekenopdrachten schoolbezoek:

Tekenopdracht boek: Ai, een haai! (2023, uitgeverij Volt)

Fantasiehaai maken aan de hand van een rebus. De schrijfster Joukje Akveld is in dit boek creatief aan de slag geweest met het maken van rebussen van de walvis-haai en de Lui-paard-haai of wat dacht je van de dwerg-lantaarn-haai. De kinderen gaan tijdens de tekenopdracht zelf hun eigen woorden invullen op de puntjes: …. + ….+ haai =…. (hartjes + regenboog + haai =hartjesregenbooghaai) die gaan ze vervolgens tekenen.

Tekenopdracht leporello: jij in de hoofdrol (wat zijn je dromen voor later). Bij basisschool de Oostenwind in Raalte waren ze bezig met het thema: boeken en hoe een verhaal is opgebouwd. Ik vertelde aan de hand van 3 grote platen hoe een verhaal in elkaar steekt en over boekenkarakters. Ook liet Ik ze verschillende boekvormen zien zoals het traditionele boek, een pop-up boek, boekenrol en de leporello. En nu mochten zij de illustrator uithangen met het maken van een leporello waarin ze hun dromen mochten tekenen voor later.

*Leporello is een lang gerekt zigzagboekje die je helemaal uit kan klappen.

Publicaties

It grutte foarlêsboek II
2019, Afuk
Korte verhalen - Prentenboek
SKelte wol in skelter
2017, Afuk
Prentenboek

Media

foto's

Fotograaf: Martine Vonk
Fotograaf: Martine Vonk