toon meer

Fictieschrijver

Genre
Columns - Jeugdboek

Thema's
Familie - Sport - Vriendschap

Subthema's
meidenvoetbal

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

In 2016 begon Judith met soccertalk.nl, een blog over meidenvoetbal en (haar) voetballende meiden. Waarom? Omdat er bijna niets over te vinden was. In haar blog beschrijft ze wat zij en haar ambitieuze dochters meemaken op en langs het veld. Hierbij komen niet alleen de mooie dingen aan bod, maar ook de teleurstellingen en hoe zij hiermee omgaan. Haar blog bracht haar o.a. in 2017 op de perstribune van vrouwenvoetbalnieuws.nl waar ze verslag deed van het EK.

Na jaren wekelijks te hebben geblogd en het vrouwenvoetbal - na de successen op het EK 2017 en WK 2019 - velen harten had veroverd, werd het tijd voor iets anders. Judith: ‘Mijn oudste dochter is naast voetbalster ook een echte lezer. Toen zij jong was, waren er helaas geen voetbalboeken waarin meiden een hoofdrol spelen. Zo is het idee van Hanna Panna ontstaan.’

Hanna Panna en de magische voetbalschoenen is een spannend boek over vriendschap, veranderingen, verrassingen en natuurlijk voetbal. Het boek verscheen in maart 2022. Het boek eindigde op een 2e plek voor de Hotze de Roosprijs 2023, een debuutsprijs voor kinderboeken. Sinds juni 2023 ligt ook deel 2 in de winkels: Hanna Panna en het geheim van Villa Forza.

Eind april 2024 verschijnt Game over?!, een toneelleesboek over voetbal, gamen en... een hacker.

Judith combineert het schrijven met haar baan als communicatiemanager. Ze is getrouwd, moeder van drie dochters en kan zelf totaal niet voetballen.

Activiteiten

Deze activiteiten kan Judith Williams uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Eigenwijze woorden

We gaan op een 'lekker eigenwijze' manier aan de slag met woorden. Bijvoorbeeld via een schrijfworkshop of met woordspelletjes. Of wat dacht je van een heuse 'leespil'? Van te voren bespreken we wat het best past bij je klas.

Leerjaar 4 t/m 7 Basisschool
Workshop Schrijven en creativiteit

Freestylen - schrijfworkshop

Dé manier om de creativiteit en fantasie te ontwikkelen en literatuur te leren kennen. Na een korte introductie gaat de klas aan de slag met een heuse schrijfopdracht. Hier moeten ze samenwerken en hun fantasie laten werken. Als ze willen mogen ze daarna voorlezen 'uit eigen werk'.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Persconferentie – schrijversinterview

Hoe schrijf je eigenlijk een boek? Wat komt daar allemaal bij kijken? Ik kom graag langs in de klas om hierover te vertellen en vragen te beantwoorden.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool
Voorleesmoment in de klas

Scoren met woorden - voorlezen

Ik lees voor uit één van mijn boeken of uit een boek dat past bij een bepaald thema. Natuurlijk mét een creatief tintje.

Leerjaar 1 t/m 7 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Game over?!
2024, Delubas
Kinder- of jeugdboek
Hanna Panna - En het geheim van villa Forza
2023, UItgeverij Condor
Kinder- of jeugdboek
Hanna Panna - En de magische voetbalschoenen
2022, UItgeverij Condor
Kinder- of jeugdboek

Media