Susanne Roos

Geboortedatum 1981-10-28

Website https://www.susanneroos.nl
Instagram https://www.instagram.com/susanneroos/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Chris en Marjan

Geboortedatum
1981-10-28

Website
https://www.susanneroos.nl
Instagram
https://www.instagram.com/susanneroos/

toon meer

Acteur - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver - Theatermaker

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Non-fictie - Prentenboek

Thema's
Beroepen - Dieren - Diversiteit - Familie - Identiteit - Natuur - Vriendschap

Subthema's
Vleermuizen. Nachtdieren. Winterslaap. Groot of klein | Gereedschappen. Klussen. Huttenbouwen. Buitenzijn. Buitenspelen. Creëren. Zelfstandigheid. Je vrij voelen. Thuisvoelen. Je eigen plek.

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - online activiteit (livestream) - Overig - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Kleuters - Volwassenen

Susanne Roos (1981) maakte en speelde jarenlang jeugdtheater met haar Theatergroep Fien. Inmiddels schrijft ze prentenboeken en non-fictie boeken voor de hele familie. Eerder verscheen Het huttenboek voor jonge klussers dat bekroond werd met een Bronzen Griffel. Daarna volgden de prentenboeken Vleertje Muis en Vleertje Muis waait weg met illustrator Aniek Bartels, waarvoor ze de Sardes Leespluim ontvingen. En de laatste jaren werkte Susanne aan Het grote wielrenboek. Want naast schrijven en klussen, kruipt zij het liefst met haar gezin op de bank om te kijken naar de koers!

Door haar jarenlange podiumervaring is Susanne geen alledaags schrijversbezoek. Ze is een bevlogen verteller, is in contact met haar publiek en ze biedt een aantal veelzijdige, levendige programma's voor jong en oud:

- Ze komt graag als schrijfster op bezoek om voor te lezen uit (en te praten over) haar prentenboeken en non-fictie boeken.

- Daarnaast ontwikkelde zij rond Vleertje Muis interactieve voorleessessies voor de onder- en middenbouw van het basisonderwijs. Hierin maak je kennis met Vleertje, de meest schattige vleermuis die je ooit hebt gezien. Samen met zijn nachtdiervrienden beleeft Vleertje grappige, verrassende en innemende avonturen. Luister met gespitste vleermuisoren. Raak betoverd door de prachtige prenten. Fladder net als Vleertje door het bos. En ontdek hoe de wereld eruitziet als je er op-de-kop naar kijkt.

- Of boek Susanne voor een inspiratie les over huttenbouwen! (Voor groep 3 t/m 6.)  Tijdens dit bezoek maak je kennis met de huttenbouwers en de materialen uit Het huttenboek voor jonge klussers. Natuurlijk krijg je klustips en ga je fantaseren over je eigen, super-te-gek-gave droomhut. Want niets is leuker dan buiten zijn, spelen en hutten bouwen.

 

P.s. Susanne is óók te boeken voor inspiratie-avonden en een gastcollege voor bijvoorbeeld Pabo-studenten. Zie www.susanneroos.nl

 

Tot slot nog kort: dit filmpje maakte Susanne voor Het Valkhofmuseum. En op dit YouTube-kanaal is ze te zien in klusfilmpjes voor kinderen.

Activiteiten

Deze activiteiten kan Susanne Roos uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

'Het huttenboek voor jonge klussers'

Tijdens dit bezoek van Susanne maak je kennis met de huttenbouwers, de materialen en gereedschappen uit Het huttenboek. Je krijgt natuurlijk klustips èn je gaat fantaseren over je eigen super-te-gek-gave-droomhut.

Leerjaar 3 t/m 6 Basisschool
Voorleesmoment in de klas

'Dit is Vleertje Muis'

In deze interactieve voorlees-sessie maak je kennis met Vleertje Muis, de meest schattige vleermuis die je ooit gezien hebt. Samen met zijn nachtdiervrienden beleeft Vleertje grappige, verrassende en innemende avonturen. Luister en doe mee! Raak betoverd door de prachtige prenten. Luister met gespitste vleermuisoren. Fladder net als Vleertje door het bos. En ontdek hoe de wereld eruitziet als je er op-de-kop naar kijkt.

Leerjaar 1 t/m 6 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

'Van Vleertje Muis tot huttenklussen'

Schrijfster Susanne Roos is te boeken voor een schrijversbezoek. Ze komt met veel plezier voorlezen uit (en praten over) haar prentenboekenreeks 'Vleertje Muis' en haar non-fictieboeken over huttenbouwen en wielrennen. Door haar jarenlange podiumervaring is ze een bevlogen verteller en in contact met haar publiek. Ze biedt veelzijdige, levendige programma`s voor jong en oud.

Leerjaar 1 t/m 6 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Vleertje muis
2022, Uitgeverij Volt
Prentenboek
Het huttenboek voor jonge klussers
2021, Uitgeverij Volt
Non-fictie

Media