toon meer

Illustrator

Genre
Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Familie - Diversiteit

Subthema's
Illustratie, fantasie, verbeelding

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Burgerschapsvorming 2021 - Burgerschapsvorming 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Kleuters

Illustrator en schrijver Lisa van Winsen studeerde af in Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Van kleins af aan was ze altijd aan het tekenen, en was het haar droom boeken te illustreren en te schrijven.

Via het Rose Stories Kinderboekentraject heeft Lisa haar eerste prentenboek uitgebracht; ‘Idje wil niet naar de Kapper!’ Dit boek wordt verfilmd door Lemming Film onder regie van Michael Middelkoop (tevens de schrijver van het boek). Daarnaast heeft ze meegewerkt aan verschillende bundels, waaronder de sprookjesbundel ‘De Kikkerbilletjes van de Koning’ van Janneke Schotveld. In februari 2020 is het 2e prentenboek uitgekomen; ‘Ik kom je redden!’ en in juli 2021 is Lisa's 3e prentenboek en uitgekomen; 'Mila's Vonk'. Dit boek is tevens het 1e boek dat Lisa zowel geïllustreerd als geschreven heeft.

Lisa zet zich met haar werk in voor meer diversiteit en inclusiviteit in kinderboeken. De boodschap die ze aan kinderen wil meegeven in haar illustraties; durf jezelf te zijn! Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je huidskleur is, of je klein of groot bent, of een stille dromer, iedereen zou het gevoel moeten hebben de hoofdpersoon in een boek te kunnen zijn.

Lisa wil ook met haar werk de kracht van de verbeelding laten zien, die iedereen in zich heeft.

Doelgroep workshops/lezingen: kinderen 4 - 8 jaar

Activiteiten: Voorlezen en een knutselworkshop met de kinderen.

Media

foto's