Lisa van Winsen

Afbeelding van de auteur
toon meer

Illustrator

Genre
Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Diversiteit - Familie

Subthema's
Illustratie, fantasie, verbeelding

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Burgerschapsvorming 2023 - Driemaal groep 3 Schrijverstournee 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Kleuters

Illustrator en schrijver Lisa van Winsen studeerde af in Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Van kleins af aan was ze altijd aan het tekenen, en was het haar droom boeken te illustreren en te schrijven.

Via het Rose Stories Kinderboekentraject heeft Lisa haar eerste prentenboek uitgebracht; ‘Idje wil niet naar de Kapper!’ Dit boek wordt verfilmd door Lemming Film onder regie van Michael Middelkoop (tevens de schrijver van het boek). Daarnaast heeft ze meegewerkt aan verschillende bundels, waaronder de sprookjesbundel ‘De Kikkerbilletjes van de Koning’ van Janneke Schotveld. In februari 2020 is het 2e prentenboek uitgekomen; ‘Ik kom je redden!’ en in juli 2021 is Lisa's 3e prentenboek en uitgekomen; 'Mila's Vonk'. Dit boek is tevens het 1e boek dat Lisa zowel geïllustreerd als geschreven heeft.

In 2022 is 'Kijk mam, zo doe je dat!' uitgekomen, waarin een met een hoofddoek moeder figureert. In datzelfde jaar was Lisa's debuut als stripmaker, met 'Krissy's Kronkels' in magazine Tina.

in 2023 zijn 2 prentenboeken uitgekomen, 'De Boebalas', geschreven door Nancy Bosmans en 'Kapitein Mo en Co, en de 3 kleurenpet', geschreven door podiumkunstenaar Mo Hersi.

Lisa zet zich met haar werk in voor meer diversiteit en inclusiviteit in kinderboeken. De boodschap die ze aan kinderen wil meegeven in haar illustraties; durf jezelf te zijn! Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je huidskleur is, of je klein of groot bent, of een stille dromer, iedereen zou het gevoel moeten hebben de hoofdpersoon in een boek te kunnen zijn.

Lisa wil ook met haar werk de kracht van de verbeelding laten zien, die iedereen in zich heeft.

Doelgroep workshops/lezingen: kinderen 3 - 8 jaar

Activiteiten: Voorlezen, hoe doe ik mijn werk als illustrator en een tekenworkshop met de kinderen.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van je keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Verhalen tekenen
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt

Publicaties

Mila's vonk
2021, Rose Stories
Prentenboek - Proza - fictie
Ik kom je redden
2020, Uitgeverij Moon
De kikkerbilletjes van de koning
2019, Van Holkema & Warendorf
Sprookje - Korte verhalen - Proza - fictie
Idje Wil Niet Naar De Kapper
2019, Rose Stories
Prentenboek

Media