Martine van der Horn

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sigrid Keidel
toon meer

Dichter - Fictieschrijver - Journalist

Genre
Dagboek - Jeugdboek - Journalistiek - Kinderboek - Kort verhaal - Non-fictie - Poëzie - Prentenboek - Reisverhaal - Spanning

Thema's
Beroepen - Familie - Geld - Geschiedenis - Reizen - Vriendschap

Activiteiten
Abonnement Schrijver leest voor-video’s - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Speciaal voor de kinderboekenweek 2024 heeft Martine verschillende programma's voor alle leeftijdsgroepen. Mail voor meer info!

Martine debuteerde zomer 2021 met ‘Pippa’s eiland’ bij uitgeverij Veltman. Ze vindt het superleuk om na het lange schrijven en wachten totdat het een echt boek werd, nu te vertellen erover. Ze reist heel Nederland door (zelfs naar Ameland, waar het boek zich afspeelt) om voor te lezen uit haar boek en zo kinderen enthousiast te maken voor lezen.

Martine leest graag voor en met de mooie illustraties uit haar boek laat ze het verhaal helemaal tot leven komen. Zo wordt lezen van iedereen, ook kinderen die lezen moeilijk of saai vinden of thuis niet zoveel lezen. Daarnaast vindt ze het leuk om lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen en ze te leren om bijvoorbeeld een verhaal te schrijven. En natuurlijk mogen de kinderen haar alle vragen stellen, zelfs of ze wel eens heel veel snoept… ;)

Martine is inzetbaar voor alle leeftijdsgroepen. Je kunt haar zowel digitaal als fysiek in de klas boeken. 

PS Martine heeft ook een leuke schrijf-/dichtworkshop voor het middelbaar onderwijs of voor volwassenen. Informeer vooral!

Wat anderen zeggen over Martine

Barbara Tepper, projectleider Noordje: "Noordje werkt graag samen met Martine. Ze is heel flexibel en enthousiast en inspireert de kinderen om zelf fantasierijke verhalen en gedichten te schrijven. Voor Noordje heeft ze diverse workshops gegeven aan kinderen uit groep 4 t/m 8, zowel binnen- als buitenschools. We zijn heel tevreden over Martine."

Activiteiten

Deze activiteiten kan Martine van der Horn uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Voorleesmoment in de klas

Martine leest voor

Voorgelezen worden uit de beste, leukste of mooiste boeken en verhalen door de schrijver of illustrator zelf.

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool
Workshop Poëzie en verbeelding

Dichten met Martine

Spelen met woorden en taal. Op een enthousiasmerende manier laat de dichter zien hoe leuk het is om gedichten te lezen en te schrijven.

Leerjaar 1 t/m 3 Basisschool
Workshop Schrijven en creativiteit

Fantaseren met Martine

Dé manier om de creativiteit en fantasie te ontwikkelen en literatuur te leren kennen. De schrijver heeft een leuke opdracht waarmee de klas direct aan de slag kan.

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool
Themabezoek in de klas

Zomer - strand, zee, eiland

Een schrijversbezoek dat aansluit bij een thema waar de klas op dat moment mee bezig is.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Martine in de klas

De schrijver of illustrator komt hoogstpersoonlijk langs in de klas om over werk en boeken te vertellen en vragen van de leerlingen te beantwoorden.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Lekker eigenwijs met boeken

Zijn jouw leerlingen net als de hoofdpersonen uit 'Pippa's eiland' lekker eigenwijs en houden ze net als Pippa van boeken of net als Adam helemaal niet van boeken? Voor de Kinderboekenweek 2024 staat er een superleuke schrijf- en leesopdracht klaar waarin de lekker eigenwijze Pippa en Adam een hoofdrol hebben en ze leerlingen uitdagen lekker eigenwijs te zijn! Zeker weten dat iedereen boeken leuk gaat vinden, ook leerlingen als Adam!

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Media