Lotte van den Noort

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: BC Fotografie
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Historische roman - Jeugdboek - Reisverhaal - Roman - Spanning - Young adult

Thema's
Familie - Geschiedenis - Identiteit - Liefde - Misdaad - Reizen - Rouw - Vriendschap - Vrijheid

Subthema's
fictie, complottheorieën, levenslessen, ontwikkeling

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Overig - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Geschiedenisschrijver in de les 2023

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas. Haar docent vertelde haar toen al dat hij vertrouwen in haar had.

Nadat Lotte op haar veertiende een artikel had gelezen over een jong meisje dat haar eigen boek had uitgebracht, dacht zij: ‘Dat kan ik ook!’

Haar eerste boekje kwam uit bij Boekscout toen Lotte veertien was, sindsdien heeft ze nog zeven andere boeken geschreven, telkens uitgegeven via Boekscout, eigen beheer en via een kleine uitgeverij die in 2019 is gestopt met publiceren.

Lottes passie ligt bij historische verhalen. Haar moeder vertelde haar al dat ze een ‘oude ziel’ heeft. Soms denkt Lotte zelf ook dat ze in de verkeerde tijd is geboren. Verhalen die zich afspelen in het verleden vindt ze namelijk erg interessant en aangrijpend.

Haar debuut bij Hamley Books Unsinkable werd in het voorjaar van 2021 uitgebracht en is genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs 2022. Naast Unsinkable kwam ook Unwritable en Unlikable uit bij Hamley Books.

Naast schrijven werkt Lotte 40 uur als Content Marketeer bij een marketingbureau in Helmond, daar kan ze haar passie en energie in kwijt. Hiervoor volgde zij de opleiding tot mediavormgever. In het eerste jaar van haar studie ontdekte zij de kwast en het canvas en vanaf toen had Lotte naast schrijven en vormgeven een nieuwe hobby te pakken: schilderen.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van je keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Themabezoek in de klas
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt

Publicaties

Unlikable
2023, Hamley Books
Historische roman
Unsinkable
2021, Hamley Books
Young adult - Proza - fictie
Unwritable
2021, Hamley Books
Young adult - Proza - fictie

Media

foto's

Fotograaf: Alex de Jonge
Fotograaf: Tim van den Bersselaar
Fotograaf: Tim van den Bersselaar
Fotograaf: Tim van den Bersselaar

video's

externe webpagina's