Kelly van Kempen

Geboortedatum 1990-09-30

Geboorteplaats Arnhem

Website https://www.kellyvankempen.com
Instagram https://www.instagram.com/kellyvankempen.auteur

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sophie Laubert

Geboortedatum
1990-09-30

Geboorteplaats
Arnhem

Website
https://www.kellyvankempen.com
Instagram
https://www.instagram.com/kellyvankempen.auteur

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Spanning

Thema's
Beroepen - Familie - Humor - Misdaad - Natuur

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Over Kelly 

Kelly debuteerde in 2020 met het eerste deel van de Sterrensteen: 'Het boek der veranderingen.' In deze superspannende detectiveserie schaamt de eigenwijze hoofdpersoon Elfie zich dood voor haar zweverige ouders. Zij runt haar eigen nieuwsblog en houdt zich liever bezig met de feiten. Maar dat is niet altijd even makkelijk, want je maakt nogal wat mee met zulke ouders in je buurt... 

Deel 1 werd genomineerd voor de Hotze deRoosprijs. Al snel verschenen deel 2 en 3 van de serie. Dankzij de unieke combinatie van magie, spiritualiteit en detectivezaken kan Kelly veel lezers enthousiasmeren voor haar boeken. 

In oktober 2023 verscheen Kelly's grie-larische griezelboek 'De Vriezels - de griezeligste familie De Vries ooit' - voor lezers vanaf 7 jaar. Dit boek wordt door leerkrachten en leesbevorderaars aangeraden voor kinderen die niet zo snel zelf een boek oppakken. Het boek is ook door de CPNB gekozen als 'makkelijk lezen'- thematitel voor de kinderboekenweek 2024! 

Eerder publiceerde Kelly een aantal korte verhalen bij uitgeverij Moon.  

KINDERBOEKENWEEK: Lekker eigenwijs! (groep 4 t/m 8) 

'De Vriezels' is geselecteerd als makkelijk lezen-thematitel voor de kinderboekenweek! Speciaal voor kinderen die met tegenzin een boek oppakken of leesproblemen hebben, is de Makkelijk Lezen Lijst ontwikkeld. Op de lijst staan acht boeken voor de groepen 5 t/m 8. Deze titels sluiten perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2024: ‘Lekker eigenwijs!' 

Tijdens een schoolbezoek zal Kelly de leerlingen enthousiast maken voor verhalen verzinnen en beleven. Bij de groepen 4, 5 en 6 zal ze alles vertellen over haar populaire boek De Vriezels, dat gaat over de griezeligste familie De Vries ooit. Kelly doet met de leerlingen een schrijfopdracht waarin ze hun hoofdpersoon eigenwijs laten reageren op verschillende doldwaze situaties. Daarnaast vertelt Kelly alles over het schrijverschap, hoe je een verhaal bedenkt en houdt ze een kinderboekenquiz waarbij de kinderen een griezelige prijs winnen.

Leesplezier en hilariteit staan voorop bij de bezoeken van Kelly waardoor ze alle kinderen weet te enthousiasmeren voor lezen! 

Voor de groepen 6, 7 en 8 is er de mogelijkheid om van te voren drie videolessen te ontvangen. In deze video's presenteert Kelly een detective-opleiding, omdat haar eigenwijze hoofdpersoon in De Sterrensteen-mysteries allerlei misdaadzaken zelf wil oplossen. Ook al is ze nog maar een kind, hoofdpersoon Elfie weet veel beter hoe je de criminelen moet oppakken dan de politie. Tijdens Kelly's schoolbezoek krijgen de kinderen een creatieve opdracht: iedereen schrijft zijn eigen geheimtaal, zodat ze heerlijk tegendraads geheime boodschappen kunnen versturen die de leerkracht niet kan lezen. Reken maar dat iedereen ineens zin heeft om te schrijven!

Workshops

Kelly geeft ook les in creatief schrijven voor kinderen vanaf 8 jaar. Leer alles over plotten, personages die je beste vrienden worden, het schrijfadvies ‘show don’t tell’ en ga naar huis als een superheld. Want na deze les weet je het zeker: je verbeeldingskracht is een ware superkracht. 

Activiteiten

Deze activiteiten kan Kelly van Kempen uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Workshop Schrijven en creativiteit

Iedereen is een schrijver!

Kelly van Kempen geeft al jaren les in creatief schrijven op verschillende basisscholen. Met veel energie en enthousiasme weet Kelly alle leerlingen uit te dagen om hun eigen verhaal te schrijven.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool
Voorleesmoment in de klas

Interactief voorlezen

Voorgelezen worden uit Kelly's grappigste boeken verhalen door Kelly van Kempen zelf. Kelly zorgt ervoor dat het voorlezen interactief is en er een spectaculair moment is waarbij het verhaal letterlijk tot leven komt.

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Meer leesplezier!

Kelly van Kempen komt langs in de klas met de missie om leesplezier te vergroten. Door te vertellen over het schrijverschap worden boeken ineens een stuk waardevoller. Ook worden kinderen uitgedaagd om zelf verhalen te bedenken en lekker te fantaseren. Lezen is leuk! En dat mag iedereen weten!

Leerjaar 4 t/m 8 Basisschool Kan online
Kinderboekenweek 2024

Eigenwijze verhalen

'De Vriezels' is door de CPNB geselecteerd als thematitel voor de kinderboekenweek! Kelly zal tijdens haar bezoek uitgebreid vertellen over haar eigenwijze personages. Daarna doet ze een schrijfopdracht waarin de leerlingen hun hoofdpersoon eigenwijs laten reageren op gekke situaties. Een bezoek vol humor en lees- en schrijfplezier!

Leerjaar 4 t/m 8 Basisschool Kan online

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

De Vriezels
2023, Billy Bones
Griezelverhaal
Hippe heksen en toffe tovenaars
2023, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek
Het feest van de wolfmaan
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
De wedstrijd van de Wonderwerkers
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Het Boek der Veranderingen
2020, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Het zonnige Zomerboek
2020, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen - Proza - fictie
Het Wonderlijke Winterboek
2019, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen

Media

foto's

video's

externe webpagina's

Openbare lezingen

29-09-2024 Boekhandel Kramer en van Doorn , Het Rond 2, Zeist (Hotel Theater Figi)
2-10-2024 Kinderboekwinkel De Boekenberg , Kastanjelaan 500, Eindhoven (Natlab)
8-10-2024 Openbare Bibliotheek Venlo , Begijnengang 2, Venlo (Organisatie)