Kelly van Kempen

Geboortedatum 30-09-1990

Geboorteplaats Arnhem

Website https://www.kellyvankempen.com
Instagram https://www.instagram.com/kellyvankempen.schrijfster

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sophie Laubert

Geboortedatum
30-09-1990

Geboorteplaats
Arnhem

Website
https://www.kellyvankempen.com
Instagram
https://www.instagram.com/kellyvankempen.schrijfster

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Spanning

Thema's
Beroepen - Familie - Humor - Misdaad - Natuur

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Over Kelly 

Kelly debuteerde in 2020 met het eerste deel van de Sterrensteen: 'Het boek der veranderingen.' In deze superspannende detectiveserie schaamt hoofdpersoon Elfie zich dood voor haar zweverige ouders. Die hebben een spirituele praktijk aan huis waar zij dingen doen als handlezen, tarotkaarten leggen, kruidendrankjes brouwen en aura's helen. Elfie wil daar niets mee te maken hebben. Zij runt haar eigen nieuwsblog en houdt zich liever bezig met de feiten. Maar dat is niet altijd even makkelijk, want je maakt nogal wat mee met zulke ouders in je buurt... 

Deel 1 werd genomineerd voor de Hotze deRoosprijs. Al snel verschenen deel 2 en 3 van de serie. Dankzij de unieke combinatie van magie, spiritualiteit en detectivezaken kan Kelly veel lezers enthousiasmeren voor haar boeken. 

Eerder publiceerde Kelly een aantal korte verhalen bij uitgeverij Moon.  

KINDERBOEKENWEEK: BIJ MIJ THUIS! (groep 5 t/m 8) 

Tijdens een schoolbezoek zal Kelly de leerlingen enthousiast maken voor verhalen verzinnen en beleven. Ze zal vertellen over Elfie en haar vreemde thuissituatie. Hoe is het om met heel andere zaken bezig te zijn dan je ouders? Tijdens dit schoolbezoek horen de leerlingen alles over Elfies geheime werk als detective. 

Na het bespreken van de avonturen van De Sterrensteen wil Kelly het volgende weten: zouden de leerlingen een goede detective zijn? De kinderen krijgen een creatieve opdracht: iedereen ontwerpt zijn eigen geheimtaal en schrijft een boodschap. Dit gebruiken ze om een spannend verhaal te schrijven. 

Een bezoek duurt ongeveer 50/60 min per klas. 

Workshops

Kelly komt graag langs in de boekhandel, bibliotheek of op een festival om een workshop te geven. Ze geeft bijvoorbeeld een bijzondere knutselworkshop waarbij jullie een 'volle maan-kalender' maken. Dan weet je precies wanneer het volle maan en nieuwe maan is. Wist je dat volle maan de beste tijd is om een feestje te geven? En wist je dat nieuwe maan de beste tijd is om in uw dagboek te schrijven over je wensen en dromen? Jullie werken met veel goud, glitter en de leukste sjablonen! Voor kinderen van 8 - 12 jaar. 

Kelly geeft ook les in creatief schrijven voor kinderen vanaf 8 jaar. Leer alles over plotten, personages die je beste vrienden worden, het schrijfadvies ‘show don’t tell’ en ga naar huis als een superheld. Want na deze les weet je het zeker: je verbeeldingskracht is een ware superkracht. 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
  • Workshop Poëzie en verbeelding
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag

Publicaties

Het feest van de wolfmaan
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
De wedstrijd van de Wonderwerkers
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Het Boek der Veranderingen
2020, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Het zonnige Zomerboek
2020, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen - Proza - fictie
Het Wonderlijke Winterboek
2019, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen

Media

foto's

video's

externe webpagina's