Hasna Elbaamrani

Geboorteplaats Amsterdam

Instagram hasna_elbaamrani

Afbeelding van de auteur

Geboorteplaats
Amsterdam

Instagram
hasna_elbaamrani

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Diversiteit - Familie - Humor - Identiteit - Liefde - Migratie - Onderwijs - Reizen - Religie - Vriendschap - Vrijheid

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Burgerschapsvorming 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Hasna Elbaamrani is een geboren Amsterdammer, met ouders uit Marokko. Haar keuze voor de studie rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werd ingegeven door haar maatschappelijke betrokkenheid en sterke gevoel voor rechtvaardigheid. 

Ze werkt als redacteur bij nieuwswebsite NU.nl. Daarvoor heeft ze ruim 12 jaar gewerkt als programmamaker in Amsterdam. Ze heeft een paar honderd debat- en dialoogavonden georganiseerd met sociaalmaatschappelijke thema’s. Als programmamaker heeft zij een podium geboden aan diverse geluiden en verhalen. Daarnaast ontwikkelt zij educatief materiaal (onder andere voorlichtingen, trainingen en gespreksmethodieken) voor onderwijsinstellingen en staat ze zelf ook regelmatig voor de klas als gastdocent.

Haar passie voor schrijven én haar wens voor meer diversiteit in de kinderboekenwereld, hebben er toe geleidt dat zij haar eerste kinderboek schreef. In juni 2020 kwam haar prentenboek ‘Duizend-en-één paarse djellaba’s’ uit, dat zij samen met Lisa Boersen schreef. Dit prentboek staat in de Prentenboek Top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2022 en won een Vlag en Wimpel in de categorie tot 6 jaar. Op 21 maart 2022 kwam haar tweede prentenboek 'De hartenketting van meester Rumi' uit, dat zij schreef met spoken word-artiest Atta de Tolk. 

Publicaties

Duizend-en-één paarse djellaba's
2020, Gottmer Uitgevers Groep
Prentenboek - Proza - fictie

Media

foto's

Bekroningen

Prentenboek Top Tien 2022