Hasna Elbaamrani

Geboorteplaats Amsterdam

Afbeelding van de auteur

Geboorteplaats
Amsterdam

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Diversiteit - Familie - Humor - Identiteit - Onderwijs - Pesten - Religie - Vriendschap - Vrijheid

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Workshop/masterclass

Campagnes
De Nationale Voorleesdagen 2022

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Hasna Elbaamrani is een geboren Amsterdammer, met ouders uit Marokko. Haar keuze voor de studie rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werd ingegeven door haar maatschappelijke betrokkenheid en sterke gevoel voor rechtvaardigheid. 

Sinds 2010 werkt zij bij stichting Argan in Amsterdam. Als programmamaker heeft ze inmiddels een paar honderd debat- en dialoogavonden georganiseerd in Amsterdam. In de programma’s staan sociaalmaatschappelijke thema’s centraal en wordt een podium geboden aan diverse geluiden en verhalen. Daarnaast ontwikkelt zij educatief materiaal (onder andere voorlichtingen, trainingen en gespreksmethodieken) voor onderwijsinstellingen en staat ze zelf ook regelmatig voor de klas als gastdocent.

Haar passie voor schrijven én haar wens voor meer diversiteit in de kinderboekenwereld, hebben er toe geleidt dat zij haar eerste kinderboek schreef. In 2020 kwam haar prentenboek ‘Duizend-en-één paarse djellaba’s’ uit, dat zij samen met Lisa Boersen schreef. Dit prentboek staat in de Prentenboek Top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2022. Momenteel werkt zij aan haar tweede prentenboek.  

Publicaties

Duizend-en-één paarse djellaba's
2020, Gottmer Uitgevers Groep
Proza - fictie - Prentenboek

Media

foto's