Marlene Rebel

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Ronja Bossen
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Spanning - Kinderboek - Jeugdboek - Historische roman

Thema's
Vriendschap - Geschiedenis - Familie - Beroepen

Activiteiten
Signeersessie - Schrijfopdracht - Overig - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Jurylidmaatschap - Interview (als geïnterviewde) - Groepsbezoek (Jeugd) - Abonnement Schrijver leest voor-video’s

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Marlene Rebel vormt een auteursduo met Lucinda Vos. Na bijna twintig jaar lesmateriaal voor het basisonderwijs te hebben geschreven, zijn ze zich vanaf 2017 steeds meer gaan richten op het schrijven van korte en lange verhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het spannende historische kinderboek Leeuw met strepen (9+) in 2020 verschenen bij uitgeverij Billy Bones is hun kinderboekendebuut. De omslag en de illustraties zijn door Sophie Pluim gemaakt. In juli 2021 verscheen, ook bij uitgeverij Billy Bones Onze lange reis met het hoofd in de koffer (10+), met omslag en illustraties van Sophie Pluim.

Daarnaast schrijft het auteursduo korte verhaaltjes voor beginnende lezers (AVI start tot AVI E3), te vinden op www.loekenmila.nl

Bij Leeuw met strepen werd een lesbrief en een interactieve website gemaakt die aansloot bij het geschiedenisthema van de Kinderboekenweek 2020. (tijdvak Regenten en vorsten)

Voor kinderboekenweek 2021 over 'beroepen' zijn bij zowel Leeuw met strepen als Onze lange reis met het hoofd in de koffer lesbrieven gemaakt. Deze lesbrieven zijn gratis te downloaden via de website van uitgeverij Billy Bones. 

Presentatie bij Onze lange reis met het hoofd in de koffer: Als u ons als auteurs uitnodigt voor een bezoek in de klas, boekwinkel of bibliotheek, komen we langs met een vertelkoffer. Met de voorwerpen in de koffer laten we niet alleen het verhaal, maar ook een stukje geschiedenis rond 1900 tot leven komen. Bekijk de vertelkoffer hier!

 

Publicaties

Onze lange reis met het hoofd in de koffer
2021, Billy Bones
Historische roman - Kinder- of jeugdboek
Leeuw met strepen
2020, Billy Bones
Historische roman - Kinder- of jeugdboek

Media