Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Nikolai van Nunen
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Reisverhaal - Spanning - Young adult

Thema's
Vriendschap - Reizen - Natuur - Humor - Familie - Diversiteit - Dieren - Beroepen

Subthema's
avontuur, zoektocht, liefde, homoseksualiteit

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Jonne Kramer (1995) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Voor haar bachelor Linguistics & Creative Writing verhuisde ze naar Londen, waar ze zich de grepen van het schrijversvak eigen maakte.

In 2019 tekende ze bij Uitgeverij BILLY BONES en hetzelfde jaar verscheen haar kinderboekendebuut Het raadsel van de zee, dat genomineerd werd voor o.a. de Hotze de Roosprijs en waar binnenkort de Engelse vertaling van verschijnt bij uitgeverij Bonnier. In dit verhaal gaat Ravian op zoek naar zijn vermiste vader en komt terecht op een vervloekt schip met een kwade zeerover, maar ook een aardige jongen waar hij een hechte band mee krijgt. Een jaar later verscheen het tweede kinderboek Dop, over een meisje dat molenaarsknecht is maar voor een akelig mysterie komt te staan. Deze titel stond op de tiplijst voor de Kinderjuryprijs 2021!

Haar nieuwste boek Waya en de wolf vertelt het spannende en sprookjesachtige avontuur van een jongen die door een besneeuwd land reist om zijn uiteengevallen familie weer bij elkaar te brengen.

Jonne is beschikbaar voor (en heeft ruime ervaring met) het geven van schrijfworkshops aan kinderen vanaf 8 jaar. Ze leert hen over de opbouw van een spannende verhaallijn, wat je nodig hebt voor een avontuur, hoe je je (hoofd)personages leert kennen, waar je inspiratie vandaan kunt halen en hoe je samen een verhaal kunt maken. Deze workshops kunnen bijvoorbeeld gegeven worden in boekhandels, op scholen of in bibliotheken.

Te boeken voor de Kinderboekenweek 2022 voor bijvoorbeeld workshops dierenverhalen schrijven! 

Activiteiten

Deze activiteiten kan Jonne Kramer uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Voorlezen

Mijn debuut 'Het raadsel van de zee' is deze kinderboekenweek een van de thematitels. Het gaat over een eigenwijze jongen die zijn verdwenen vader moet gaan zoeken op zee. Tijdens mijn bezoek zal ik vertellen over het ontstaan van dit verhaal, hoe ik aan de slag ga als ik een boek schrijf, lees ik natuurlijk de mooiste stukken voor én voer ik een leuk interactief gesprek met de kinderen over de voor- en nadelen van eigenwijs zijn.

Leerjaar 5 t/m 8 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

Schrijfworkshop

Tijdens deze workshop vertel ik over mijn boeken, over wat een verhaal spannend maakt, hoe je een verhaallijn opbouwt, hoe je je hoofdpersoon goed leert kennen, en nog veel meer. De kinderen krijgen verschillende opdrachten waarmee ze meteen aan de slag kunnen, en die ook uitnodigen om later verder te gaan.

Leerjaar 4 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Waya en de wolf
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Dop
2020, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Het raadsel van de zee
2019, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek

Media