Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Guido Graas
toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Graphic novel - Jeugdboek - Kinderboek - Non-fictie

Thema's
Beroepen - Geschiedenis - Natuur - Wetenschap

Subthema's
big history / de grote geschiedenis

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Overig - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2022

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Bouwine schrijft heldere én aantrekkelijke non-fictie voor kinderen. Ze heeft acht jaar gewerkt als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs en is dus gewend om voor een groep te staan. Tegenwoordig werkt ze ook regelmatig als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ook als schrijver houdt ze zich bezig met educatie. Hoe alles begon: van oerflits tot nu is haar eerste boek dat is uitgegeven. Als tekstschrijver schrijft en schreef ze al veel in opdracht van bedrijven en organisaties.

Rondom het boek Hoe alles begon geeft Bouwine een gastles voor groep 5/6/7/8 van het basisonderwijs. Ze gebruikt daarbij tekeningen uit het boek, die ze toont op het digibord. Daarnaast zet ze de leerlingen ook zelf aan het werk met een werkblad en knipvel van het tijdlint uit het boek. Op hoeallesbegon.nl staat meer informatie en een fotoimpressie van de les.

Tijdens de Kinderboekenweek 2022 geeft Bouwine een gastles over het thema Gi Ga Groen.Waar komen die planten eigenlijk vandaan? Hoe zijn ze ontstaan? Aan de hand van haar boek Hoe alles begon: van oerflits tot nu gaat ze in op vragen zoals:
-Wat waren de eerste planten? Bestaan die nu nog?
-Waren er altijd al bomen?
-Waarom zijn bloemen ontstaan?

De leerlingen krijgen een opdracht met een tijdlint over de evolutie van planten.

Bij de documenten in dit profiel is onderaan het programma voor de Kinderboekenweek 2022 te vinden.

 

Media