Fotograaf: Quintalle Nix
Afbeelding van de auteur

Florence Tonk


Geboorteplaats Wageningen,

Website http://www.florencetonk.nl/

Facebook https://www.facebook.com/florence.tonk

Twitter https://twitter.com/FlorenceTonk
Dichter - Fictieschrijver

Genre
Poëzie - Roman

Thema's
Europa - Familie - Geschiedenis - Psychologie - Liefde - Natuur

Subthema's
Natuur, tuinieren, klasse, vervreemding, samenleving, liefde, moederschap, menselijk onvermogen.
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Florence Tonk is schrijver en dichter. In 2017 verscheen haar roman IJsheiligen, over twee halfbroers en hun moeder, waarover NRC schreef: “Tonk weet de spanning er zo goed in te houden dat ik de roman maar moeilijk weg kon leggen.” Het Vlaamse opinieblad Knack schreef: "Wat IJsheiligen zo bijzonder maakt, is dat Tonk er steeds weer in slaagt de lezer op het verkeerde been te zetten."

Thema's in haar werk: Natuur, tuinieren, klasse, moederschap, vervreemding, ongewenste kinderloosheid, familieverbanden, vrijheid.

Tonk studeerde Amerikanistiek in Nederland en de Verenigde Staten, waar zij onder meer verbonden was aan de University of Iowa-Iowa City en werkzaam was aan Duke University.
In 2006 debuteerde zij met de dichtbundel Anders komen de Wolven.

Florence Tonk is volkstuinder en initiatiefneemster en projectleider van de Wolkerstuin op Amstelglorie, een schrijfresidentie voor gastschrijvers in het voormalige tuinhuis van Jan Wolkers.

Haar eerste roman Blijf bij ons (longlist ‘Academica Literatuurprijs’ en ‘Vrouw & Proza Debuutprijs’) verscheen in 2010. Haar tweede dichtbundel Rijgen verscheen in 2013. Ze woonde een jaar in Kiev, waar zij research deed voor haar eerste roman. Naast haar literaire werk is Tonk werkzaam als zelfstandig journalist, (eind)redacteur en copywriter.

Publicaties


IJsheiligen
2017, Nieuw Amsterdam
Roman

Rijgen
2013, Nieuw Amsterdam
Poëzie

Blijf bij ons
2010, Nieuw Amsterdam
Roman

Anders komen de wolven
2006, Nieuw Amsterdam
Poëzie


Media

foto's

video's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief