Lizelot Versteeg

Geboortedatum 08-04-1980

Geboorteplaats Utrecht

Website http://www.lotje.online
Facebook https://www.facebook.com/LizelotVersteeg
Instagram @lotjeboeken

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
08-04-1980

Geboorteplaats
Utrecht

Website
http://www.lotje.online
Facebook
https://www.facebook.com/LizelotVersteeg
Instagram
@lotjeboeken

toon meer

Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Reisverhaal - Prentenboek - Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Vriendschap - Sport - Reizen - Natuur - Geschiedenis - Dieren - Beroepen

Subthema's
tellen, kleuren, tekenen, kinderyoga, dinosaurus, geschiedenis, sprookjes

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Overig - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd) - deelname gesprek/discussie

Campagnes
Kinderboekenweek 2021

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Senioren - Peuters - Kleuters - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 3-4 Basisonderwijs

Boek Lotje voor een teken-workshop tijdens de kinderboekenweek 2021!
Lizelot geeft dan de workshop 'Teken jouw droomberoep'! In alle groepen van het basisonderwijs gaat ze aan de slag met beroepen. Wat wil jij later worden? Misschien weet je het al heel goed, misschien is het een bestaand beroep, of iets heel nieuws! En het belangrijkste, hoe ziet dat beroep eruit? Wat voor kleren heb je aan, welke spullen heb je nodig? Samen gaan we op onderzoek naar allerlei soorten beroepen, kijken we naar voorbeelden en praten we over wat er allemaal kan. Daarna gaan de leerlingen hun eigen droomberoep tekenen. Dat mag met alle mogelijke tekenmaterialen! Voor de midden- en bovenbouw is er ook een schrijfopdracht, waarin je met een kort verhaaltje iets vertelt bij jouw tekening.

Over Lotje
Lizelot Versteeg (1980) woont en werkt in Lochem, Nederland. Ze heeft jaren als grafisch vormgever gewerkt bij diverse ontwerp bureaus in Nederland en België. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar eigen bureau Liever Ontwerp als zelfstandig ontwerper en illustrator. Daarnaast geeft ze yogalessen aan volwassenen en kinderen. Van al haar bezigheden geniet Lizelot het meest van het tekenen en schrijven van kinderboeken. Dat doet ze onder de naam Lotje, zo noemde haar moeder haar toen ze klein was. Het is de naam van het kleine meisje in haarzelf!  

De herkenbare stijl van Lotje bestaat uit vrolijke tekeningen met een simpele lijnvoering en heldere kleuren. De kinderboeken van Lotje zijn speels en educatief, er is van alles te ontdekken! In haar zoekboeken kun je veel dieren en dingen tellen, maar er is ook altijd aandacht voor het leren van de kleuren, vormen en tegenstellingen. Ook zijn er kleine verhaaltjes over de leefwereld van dieren, met herkenbare elementen uit het dagelijks leven van jonge kinderen. Alles wat de jonge ‘lezertjes’ boeit, waardoor ze blijven kijken en zoeken! In een aantal boeken worden kinderen uitgenodigd om mee te bewegen met de dieren in het verhaal. Kortom, het bekijken van de boeken wordt zo een hele belevenis!

Een bezoek van Lotje
Bij een bezoek van Lizelot aan een school of instelling kunt je een activiteit verwachten uit een breed aanbod; voorlezen uit eigen werk, teken- en knutsel workshops, of samen verhalen bedenken. Lizelot geeft ook creatieve kinderyoga workshops met haar eigen boeken als inspiratie. Daarnaast kun je Lizelot boeken voor een lezing over haar beroep als schrijver en illustrator. Maar ook een bezoek als 'live tekenaar' behoort tot de mogelijkheden!

Alle vormen van workshops en lezingen zijn ook ONLINE mogelijk. Voorlezen, verhalen bedenken, samen tekenen of knutselen... alles kan via een een computer en een scherm in de klas. Vraag gerust naar de mogelijkheden en we bedenken samen een plan dat het beste past, voor elke basisschool leeftijd!

 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt
Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Verhalen tekenen

Publicaties

In het sprookjesbos
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Reis door de tijd
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Panda wil spelen
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Konijn wil knuffelen
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Sam op de boerderij
2019, Clavis
Reisverhalen - Prentenboek - Kinder- of jeugdboek
Sam in het oerwoud
2019, Clavis
Reisverhalen - Prentenboek - Kinder- of jeugdboek
Op reis met Sam
2018, Clavis
Reisverhalen - Prentenboek - Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de zomer
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de zomer
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de lente
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de herfst
2016, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de winter
2016, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eendje en de monsters
2015, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Wat hoort Poes?
2015, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Waar woont Konijn?
2014, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal dieren - tegenstellingen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal kleuren - tellen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal dingen - vormen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek

Media

Openbare lezingen

20-11-2021 Arnhemse Kinderboekwinkel