Lizelot (Lotje) Versteeg

Geboortedatum 1980-04-08

Geboorteplaats Utrecht

Website http://www.lotje.online
Facebook https://www.facebook.com/LizelotVersteeg
Instagram @lotjeboeken

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1980-04-08

Geboorteplaats
Utrecht

Website
http://www.lotje.online
Facebook
https://www.facebook.com/LizelotVersteeg
Instagram
@lotjeboeken

toon meer

Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek - Reisverhaal

Thema's
Beroepen - Dieren - Geschiedenis - Natuur - Reizen - Sport - Vriendschap

Subthema's
tellen, kleuren, tekenen, kinderyoga, dinosaurus, geschiedenis, sprookjes

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Overig - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Kleuters - Peuters - Senioren - Volwassenen

Tekenworkshop Kinderboekenweek 2024 - voor groep 1 t/m 8!
Een aap met een vissenstaart, een eekhoorn met vleugels, een olifant met leeuwenmanen. Waarom ook niet? Met een tekenworkshop van Lotje krijg je de kans om je fantasie te gebruiken en lekker eigenwijs te zijn!

Tijdens de workshop bekijken we samen verschillende manieren van tekenen (of illustreren zoals dat zo mooi heet). Daarna mogen de leerlingen eigenwijze combinaties bedenken van dieren. Die worden LIVE getekend door Lotje. Tussendoor komen we lekker in beweging, om de inspiratie een beetje ‘los te schudden’. En dan is het tijd om aan de slag te gaan met je eigen tekening. Je kunt je lievelingsdier als inspiratie nemen, je kunt gekke combinaties bedenken, of een heel nieuw diersoort tekenen. Helemaal op je eigen manier. Lekker eigenwijs! 

Deze workshop is geschikt voor alle groepen van de basisschool, aangepast aan het niveau van de kinderen. Succes en plezier gegarandeerd! 

Over Lotje
Lotje is het merk van Lizelot Versteeg (1980), kinderboekenmaker! Ze woont in Lochem in het oosten van Nederland, samen met haar man Bas, haar zoon Lucas, hond Max en poes Beer. Ze heeft jaren als grafisch vormgever gewerkt voor diverse ontwerpbureaus in Nederland en België. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar eigen bureau Liever Ontwerp als zelfstandig ontwerper en illustrator. Daarnaast geeft ze yogalessen aan volwassenen en kinderen met Liever Yoga. Van al haar bezigheden geniet Lizelot het meest van het tekenen en schrijven van kinderboeken. Dat doet ze als Lotje, zo noemde haar moeder haar toen ze klein was. Het is de naam van het kleine meisje in haarzelf!  

De boeken van Lotje
De herkenbare stijl van Lotje bestaat uit vrolijke tekeningen met een simpele lijnvoering en heldere kleuren. De kinderboeken van Lotje zijn speels en educatief, er is van alles te ontdekken! In haar zoekboeken kun je veel dieren en dingen tellen, maar er is ook altijd aandacht voor het leren van de kleuren, vormen en tegenstellingen. Ook zijn er kleine verhaaltjes over de leefwereld van dieren, met herkenbare elementen uit het dagelijks leven van jonge kinderen. Alles wat de jonge ‘lezertjes’ boeit, waardoor ze blijven kijken en zoeken! In een aantal boeken worden kinderen uitgenodigd om mee te bewegen met de dieren in het verhaal. Kortom, het bekijken van de boeken wordt zo een hele belevenis!

Een interactieve workshop met Lotje
Lizelot komt graag bij je op bezoek! Zo kan ze komen voorlezen uit eigen werk, samen een verhaal verzinnen of vertellen over hoe ze boeken maakt. Je kunt haar ook uitnodigen voor een tekenworkshop, helemaal naar jouw wensen! Lizelot geeft interactieve workshops voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Tijdens zo'n workshop zitten de kinderen echt niet de hele tijd stil, ze komen tussendoor altijd samen met Lotje in beweging om de inspiratie lekker 'los te schudden'!
Ook voor volwassenen kan zo'n bezoekje erg leerzaam zijn, als je graag wilt weten wat het beroep kinderboekenmaker inhoudt. Kortom, er is heel veel mogelijk, en Lizelot denkt graag flexibel mee!
Alle vormen van workshops en lezingen zijn ook ONLINE mogelijk. Voorlezen, verhalen bedenken, samen tekenen... alles kan via een een computer en een scherm in de klas. Vraag gerust naar de mogelijkheden en we bedenken samen een plan dat het beste past, voor elke basisschool leeftijd!

Activiteiten

Deze activiteiten kan Lizelot (Lotje) Versteeg uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

tekenworkshop Lekker eigenwijs!

Met een tekenworkshop van Lotje krijg je de kans om je fantasie te gebruiken en lekker eigenwijs te zijn! Tijdens de workshop mogen de leerlingen eigenwijze combinaties bedenken van dieren. Tussendoor komen we lekker in beweging, om de inspiratie een beetje ‘los te schudden’. Deze workshop is geschikt voor alle groepen van de basisschool.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Konijn wil knuffelen
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Panda wil spelen
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Reis door de tijd
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
In het sprookjesbos
2020, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Sam in het oerwoud
2019, Clavis
Kinder- of jeugdboek - Prentenboek - Reisverhalen
Sam op de boerderij
2019, Clavis
Kinder- of jeugdboek - Prentenboek - Reisverhalen
Op reis met Sam
2018, Clavis
Kinder- of jeugdboek - Prentenboek - Reisverhalen
Eekhoorn in de lente
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de zomer
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de zomer
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de herfst
2016, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eekhoorn in de winter
2016, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Wat hoort Poes?
2015, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Eendje en de monsters
2015, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Waar woont Konijn?
2014, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal kleuren - tellen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal dieren - tegenstellingen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Allemaal dingen - vormen
2013, Clavis
Kinder- of jeugdboek

Media