Juultje van den Nieuwenhof

Geboortedatum 30-04-1980

Geboorteplaats Eindhoven

Facebook http://Juultje van den Nieuwenhof

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
30-04-1980

Geboorteplaats
Eindhoven

Facebook
http://Juultje van den Nieuwenhof

toon meer

Fictieschrijver - Scenarioschrijver - Toneelschrijver

Genre
Boekverfilming - Jeugdboek - Kinderboek - Muzikale voorstelling - Spanning - Toneel - Young adult

Thema's
Familie - Liefde - Mediawijsheid - Misdaad - Pesten - Psychologie - Rouw - Seksualiteit - Vriendschap

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Juultje van den Nieuwenhof is docente Nederlands en drama op een middelbare school in Tilburg. Ze geeft met veel plezier les aan mavo-leerlingen van 12 tot 18 jaar.
In 2013 won ze de Crimezone YA-schrijfwedstrijd. Sindsdien zijn er vier Young Adult-thrillers van haar hand verschenen: Delete (2013) en Disconnect (2014) bij uitgeverij Moon en Check-out (2016) en het razend spannende After Dark (2019) bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
Naast het schrijven van spannende thrillers voor jongeren, maakt ze ook al meer dan twaalf jaar theaterproducties met jongeren.

Haar (bewust niet al te dikke) boeken zijn geschikt voor lezers vanaf 13 jaar en zeker ook geschikt voor lezers van mavo-niveau. Omdat de 39-jarige schrijfster zelf ook al  meer dan vijftien jaar lesgeeft op een middelbare school weet ze wat er leeft en waar jongeren graag over lezen. Ook volwassenen lezen deze jeugdthrillers graag.

Scholenbezoeken als schrijfster behoren tot de mogelijkheden. Juultje geeft gastlessen aan groepen van maximaal 32 leerlingen. Haar ervaring is dat op deze manier de betrokkenheid en opbrengst het grootst is.
Je kan Juultje ook inhuren voor het schrijven van een uniek script / het bewerken van een script passend op uw groep voor uw schoolvoorstelling of de regie daarvan.
Je kunt haar boeken via de Schrijverscentrale of haar mailen voor een offerte.

Via Bibliotheek.nl kunt u boeken van haar lenen, ook e-books. Wellicht handig voor uw leerlingen ter voorbereiding op een bezoek!

Mocht je interesse hebben in een klassenset van een van Juultjes boeken, kun je die ook direct bestellen bij Overamstel Uitgvers (Delete, Disconnect) of uitgeverij Lutingh-Sijthoff (Check-Out, After Dark) of via Juultje zelf.

E-mailadres Juultje van den Nieuwenhof: juultjevdnieuwenhof@gmail.com
Ook kun je haar volgen op Facebook en Instagram.

Publicaties

After Dark
2019, Luitingh-Sijthoff
Young adult
Check-Out
2016, Luitingh-Sijthoff
Young adult
Disconnect
2014, moon
Proza - fictie - Thriller - Roman
Delete
2013, moon
Proza - fictie - Thriller - Roman

Media

foto's