toon meer

Fictieschrijver

Genre
Young adult - Jeugdboek

Thema's
Burgerschap - Diversiteit - Familie - Identiteit - Liefde - Mensenrechten - Natuur - Onderwijs - Pesten - Psychologie - Rouw - Vriendschap

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Kinderboekenweek 2022 - Jonge Jury 2020

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Gigagroen! Kinderboekenweek 2022

Mijn programma voor de kinderboekenweek 2022 kunt u vinden onder documenten. Ik bied twee verschillende programma's aan voor de onder/middenbouw en de bovenbouw. 

Onderbouw/middenbouw: Gebaseerd op het verhaal Cloudia de Wolkenvanger uit Het Zonnige zomerboek. Cloudia is een Wolkenvanger, met haar luchtballon vangt ze wolken en brengt ze regen naar de mensen die regen nodig hebben zodat alles weer kan groeien en bloeien. Nadat er een stuk van het verhaal is voorgelezen gaan de kinderen zelf het verhaal afmaken. Dit doen ze door schaduwen te maken voor het schaduw theater. Wat gaat Cloudia laten groeien? En welk avontuur beleefd ze onderweg? In groepjes van 4 a 5 kinderen wordt er gewerkt met kleine schaduw theaters (deze neem ik mee) zodat de gemaakte schaduwen echt tot leven komen!

Bovenbouw programma: Gebaseerd op De geur van groen Raven is blind, zij ziet de wereld door de ogen van haar beste vriendin May-Lin. Hoe ervaar je de wereld als je deze niet kunt zien? De kinderen gaan op ontdekkingstocht en leren hoe je dingen uit de natuur kunt omschrijven door je zintuigen te gebruiken. Door te ruiken, te proeven en te voelen leer je de wereld om je heen op een andere manier te zien. Door dit te gebruiken in een zelfgeschreven verhaal worden de kinderen ook nog eens echte schrijvers!

Mijn programma voor de kinderboekenweek 2022 kunt u vinden onder documenten. Ik bied twee verschillende programma's aan voor de onder/middenbouw en de bovenbouw. 

Pamela Sharon is part-time werkzaam in het basisonderwijs. Samen met een collega ontwikkelde zij een leesmethode waarbij het schrijven van verhalen centraal staat. Ze heeft inmiddels meer dan vijtien jaar ervaring met het lesgeven aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. In haar lessen staat het werken met verhalen en theater centraal. Zo geeft zij workshops theatersport waarbij kinderen een verhaal improviseren en geeft zij creatief schrijven. 

In 2019 debuteerde zij met het verrassende  'De Geur van Groen' dat op de tiplijst van de Jonge Jury 2019 terecht kwam en genomineerd werd voor Het beste boek voor jongeren. Ook was 'De Geur van Groen te vinden op de lijst met de 19 young adult boeken van 2019 van het platform Hebban. In 2021 kwam haar tweede Young Adul boek uit, 'Wie ik gisteren was.' 

Samen met collega's YA auteurs Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast 'I Write Better Than I talk.' Dé podcast van vier Nederlandse YA auteurs die praten over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. 

Uitgaves: 
2019 Het Wonderlijke Winterboek (Uitgeverij Moon) 
2019 De Geur van Groen (Uitgeverij Moon) 
2020 Het Zonnige Zomerboek (Uitgeverij Moon) 
2021 Wie ik gisteren was (Uitgeverij Moon) 


Al haar schrijf- en lees avonturen deelt ze op Instagram. 

Als je op zoek bent naar een leerzame maar vooral ook leuke en spontane invulling van een activiteit doe dan vooral een aanvraag. 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag
  • Vakoverstijgend lezen
Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
  • Speciale (muzikale) voorstelling
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit

Publicaties

Het zonnige Zomerboek
2020, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen - Proza - fictie
De Geur van Groen
2019, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek
Het Wonderlijke Winterboek
2019, Uitgeverij Moon
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen

Media

Bekroningen

Nationale Voorlees Lunch- Trouw 2018