Gino van Weenen

Geboortedatum 02-04-1986

Geboorteplaats Gouda

Website http://ginovanweenen.com
Facebook https://www.facebook.com/gvanweenen
Instagram instagram.com/papagino

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
02-04-1986

Geboorteplaats
Gouda

Website
http://ginovanweenen.com
Facebook
https://www.facebook.com/gvanweenen
Instagram
instagram.com/papagino

toon meer

Dichter - Spoken word-artist

Genre
Spoken Word

Thema's
Diversiteit - Familie - Humor - Reizen - Sport - Technologie - Voeding

Subthema's
Fastfood, Voetbal, Rugby, Stedelijkheid

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Overig - Presentatie - Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Gino van Weenen schreef als jongen de zelfverzonnen verhalen op van zijn actiefiguren en superhelden. Later werd daar poëzie en spoken word van gemaakt. Met theater, beeldende kunst en literatuur neemt hij je mee in zijn wereld van beelden en kleur. Naast woordkunstenaar en performanceartiest is hij ook  een energieke presentator op festivals en in clubs.

Gino’s stem klonk al over de weides en de zalen van de CrossComix, Oerol, Duizel in het Park, Rotterdam Bluegrass Festival, De Parade, Route du Nord en andere festivals door heel Nederland.

Alles wat Gino van Weenen doet heeft een gouden randje. Hij komt optreden in een Brits maatpak, Schotse kilt of een rugbyshirt maar altijd met flair. Hij waardeert de kleine dingen in het leven, zoals snackbars en treinliefdes, en meet deze graag breed uit in teksten, verhalen en performance. Zijn scherpe blik en snelle pen zijn dan ook goed in te zetten voor evenementen, waar hij regelmatig als huis- of sneldichter werkzaam is.

Publicaties

Hardop, Spoken Word in Nederland
2019, Uitgeverij Atlas Contact
Poëzie
Wij Dragen Rotterdam
2014, Douane
Poëzie

Media

video's