Arnold Jansen op de Haar

Afbeelding van de auteur
toon meer

Dichter - Fictieschrijver

Genre
Poëzie - Roman

Thema's
Familie - Liefde - Oorlog

Subthema's
Hoe schrijven je leven kan veranderen

Activiteiten
Lezing - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Arnold Jansen op de Haar (Nijmegen, 1962) is dichter en schrijver. Hij publiceerde romans en dichtbundels bij De Arbeiderspers, Meulenhoff, De Geus en Holland Park Press.

Van 2014 tot 2022 woonde hij in Engeland, waar hij samen met zijn zus Bernadette uitgeverij Holland Park Press runde.

Thans woont hij in Amersfoort en is hij o.a. docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam.

The Daily Telegraph en The Daily Mail omschreven hem in 2022 nog als ‘war hero’ (‘oorlogsheld’ –Volkskrant). Tijdens de oorlog in Bosnië opende hij als commandant van een VN-eenheid van 212 man in 1994 het vliegveld van Tuzla voor hulpgoederen. Arnold vindt zijn besluit om kort daarna zijn carrière voort te zetten als schrijver moediger. Zijn gedichten werden gepubliceerd in tal van literaire tijdschriften als Maatstaf, Zoetermeer, De Gids, Het liegend konijn, Extaze en de Poëziekrant.

Arnold heeft 25 jaar ervaring met optreden voor publiek. Zoals voor Poetry International in Londen in 2010 en op de London Book Fair 2022. En recent een poëzieworkshop voor Gymnasium Apeldoorn.

Arnold is o.a. te boeken voor een lezing met als titel: Van militair tot dichter; hoe schrijven je leven kan veranderen. Of voor een bijzondere en ontroerende poëzieworkshop voor scholen, clubs, organisaties en bedrijven.

 

 

Activiteiten

Deze activiteiten kan Arnold Jansen op de Haar uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Themabezoek

Hoe schrijven je leven kan veranderen

Van militair tot dichter, tot een uitgeefavontuur in Engeland. The Daily Telegraph en The Daily Mail omschreven hem in 2022 nog als ‘war hero’ (‘oorlogsheld’ –Volkskrant). Tijdens de oorlog in Bosnië opende hij als commandant van een VN-eenheid van 212 man in 1994 het vliegveld van Tuzla voor hulpgoederen. Arnold vindt zijn besluit om kort daarna zijn carrière voort te zetten als schrijver moediger. Hierover komt hij vertellen.

Leerjaar 4 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO
Workshop Dichten

Kan poëzie je leven veranderen?

Arnold neemt een of meerdere klassen (tot een totaal van 80 leerlingen) mee in een drie uur durende workshop gedichten schrijven. Iedereen gaat met een zelf geschreven gedicht naar huis. Over een bijzonder onderwerp. Grappig en ontroerend. Overigens ook voor volwassenen. Clubs, bedrijven en organisaties. 'Ik had totaal geen zin in deze poëzieworkshop, maar het was een van de mooiste middagen hier op school.' Gymnasium6 leerling Apeldoorn

Leerjaar 4 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO

Meer informatie over auteursbezoeken in het voortgezet onderwijs  

Publicaties

Schurft
2021, Holland Park Press
Roman
Het refrein van andermans leven
2016, Holland Park Press
Engel
2009, Holland Park Press
Roman
Soldatenlaarzen
2002, Meulenhoff
De koning van Tuzla
1999, Uitgeverij De Arbeiderspers
Roman