Liesbeth Goedbloed

Geboortedatum 27-06-1981

Geboorteplaats Maassluis

Website https://www.liesbethgoedbloed.nl/
Facebook https://www.facebook.com/people/Liesbeth-Goedbloed/
Instagram @liesbethgoedbloed

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Marjan van der Meer

Geboortedatum
27-06-1981

Geboorteplaats
Maassluis

Website
https://www.liesbethgoedbloed.nl/
Facebook
https://www.facebook.com/people/Liesbeth-Goedbloed/
Instagram
@liesbethgoedbloed

Liesbeth Goedbloed is romanschrijver, dichter en columnist.

 

Broeder Ezel

In 2018 verscheen haar romandebuut Broeder ezel, een poëtisch verhaal over schuld en verzoening. ?Om voor eens en altijd af te rekenen met haar verleden trekt Anna met een ezel de bergen in. Overnachten doet ze in een tentje in de wildernis. Maar wie leidt nu wie? Hoe verder Anna loopt, hoe scherper het beeld wordt: van haar broertje voorover in het water, als een gevallen engel.

 

"Wie zich mee laat voeren, wie afgestemd raakt op de lyrische, bijtende, geestige en soms wanhopig om zich heen slaande monologen die de zonnige trip omlijsten, die wordt meegenomen, Anna’s hoofd in."

- Menno van der Beek, Wapenveld

 

Zonder ons geen nieuwe dag

In haar tweede roman, Zonder ons geen nieuwe dag (2022), reist een jongeman met een zwaargewonde duif op zak door Rotterdam. Zijn moeder is onlangs gestorven, zijn vader jaren daarvoor met de noorderzon vertrokken. Hij dwaalt door de stad en de nachtelijke havens, deelt zijn verhaal met andere verweesden en wordt uiteindelijk opgesloten in het donkere ruim van een schip. Daar warmt hij zijn handen aan de duif en wacht tot het weer ochtend wordt. Zonder ons geen nieuwe dag is het portret van een jongen die de stad en de mensen met radicale tederheid beziet.

 

‘Wat een meesterlijke roman! Door de zintuigelijke taal van deze geboren schrijfster kruipt het hartstochtelijke verlangen van de hoofdpersoon onder je huid.’

- Annemiek Schrijver, radio- en tv-presentator

 

Psalmen voor Nu

Als dichter droeg Liesbeth Goedbloed bij aan diverse songtekstprojecten, waaronder aan het ambitieuze 'Psalmen voor Nu'. Veertien jaar lang zette een team van hebraïci, dichters en componisten zich aan de hertaling en hercomponering van het bijbelse Psalmboek. Monnikenwerk dat een ongecensureerde, volledige hertaling opleverde die recht doet aan de rauwe taal van de Psalmen.

Publicaties

Zonder ons geen nieuwe dag
2022, VBK
Roman - Proza - fictie
Broeder ezel
2018, Uitgeverij Mozaiek
Roman - Proza - fictie

Media

foto's

Fotograaf: Marjan van der Meer