Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Bob Bronshoff
toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Non-fictie - Roman - Essays - Journalistiek

Thema's
Filosofie - Gezondheid - Natuur - Psychologie - Muziek

Subthema's
tinnitus, gehoor, mindfulness, geluiden, stilte, creativiteit, ontwikkeling

Activiteiten
Lezing - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Verwijmeren is een rasschrijver... een prachtig boek. - Literair Nederland
Een rijk boek vol prikkelende ideeën, die steeds weer hongerig maken naar meer... muziek op magistrale wijze omgezet in taal.... - De Groene Amsterdammer
Heel erg interessant en boeiend. – Maarten ’t Hart
(****) NRC

Gregors debuutroman De vorm van geluid - over tinnitus, geluiden, muziek, het leven, een strijd - verscheen 29 oktober 2018 bij uitgeverij Van Oorschot. Een dag eerder sprak de schrijver erover bij VPRO Boeken. Lovende recensies verschenen onder meer in NRC (****), Literair Nederland, De Groene Amsterdammer en Medisch Contact. De vorm van geluid is - wereldwijd gezien - waarschijnlijk de eerste roman over tinnitus uitgeven door een mainstream uitgeverij. De eerste druk was binnen vijf weken uitverkocht.

Gregor studeerde in Utrecht Algemene Letteren en aan het conservatorium. Hij publiceerde verhalen in onder andere De Gids en Flash: The International Short-Short Story Magazine. Gregor is werkzaam als muziekcatalogiseerder in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de vader van drie kinderen. In zijn vrije tijd staat hij graag op de tennisbaan. Kijk hier voor meer info (onder andere een playlist van de muziek die in De vorm van geluid aan bod komt).

Gregor gaat momenteel door het land met de lezing Luisteren door de ruis: hoe geluiden kunnen helpen ons te verbinden met de wereld, een onderzoek naar mindfulness vanuit literair perspectief.

Publicaties

De vorm van geluid
2018, Van Oorschot
Roman

Media