Merijn de Boer

Geboortedatum 1982-09-07

Geboorteplaats Heemstede

Website http://www.merijndeboer.nl
Instagram Merijn.de.boer

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1982-09-07

Geboorteplaats
Heemstede

Website
http://www.merijndeboer.nl
Instagram
Merijn.de.boer

toon meer

Fictieschrijver

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Merijn de Boer (1982) debuteerde met de verhalenbundel Nestvlieders, waarvoor hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012 kreeg (lees hier het dankwoord). Begin 2014 gaf Querido zijn roman De nacht uit, die lovende recensies kreeg en op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. Een jaar later werd hij in De Volkskrant gekozen tot een van de grootste literaire talenten. In januari 2016 verscheen zijn roman ‘t Jagthuys, volgens De Morgen ‘een voortreffelijke roman’ (****), volgens NRC Handelsblad ‘een heerlijke roman’ (••••) en volgens De Standaard ‘een aanrader’ (*****). Het boek stond op de shortlist van de BNG Literatuurprijs.

Merijn werkte negen jaar als redacteur voor Uitgeverij Van Oorschot en was zeven jaar redacteur van Tirade. In de jaren daarna woonde hij als man van een diplomaat achtereenvolgens in New York, Jeruzalem en Tunesië. Tijdens deze periode verschenen zijn verhalenbundel De geur van miljoenen, de roman De Saamhorigheidsgroep (shortlist Librisprijs, bekroond met de BNG Literatuurprijs en De Inktaap) en de roman Het Surinamedagboek. 
Momenteel woont Merijn weer in Nederland.  

Activiteiten

Deze activiteiten kan Merijn de Boer uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Workshop Creatief schrijven

Schrijf workshop

Onder begeleiding van de schrijver zelf schrijven. Associëren, brainstormen, plot uitwerken! Met als resultaat een verhaal om trots op te zijn.

Leerjaar 5 en 6 HAVO, VWO Kan online
Ontmoeting met een schrijver

Scholenbezoek

Kijk met een grote groep naar een voordracht, podiumact of presentatie en maak zo op een andere manier kennis met literatuur.

Leerjaar 4 t/m 6 VWO Kan online

Meer informatie over auteursbezoeken in het voortgezet onderwijs  

Publicaties

't Jagthuys
2016, Uitgeverij Querido
Roman
De nacht
2014, Uitgeverij Querido
Roman
Nestvlieders
2011, Uitgeverij Querido
Korte verhalen

Media

Bekroningen

Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012