Merijn de Boer

Geboortedatum 07-09-1982

Geboorteplaats Heemstede

Website http://www.merijndeboer.nl
Twitter https://twitter.com/merijn_de_Boer

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
07-09-1982

Geboorteplaats
Heemstede

Website
http://www.merijndeboer.nl
Twitter
https://twitter.com/merijn_de_Boer

toon meer

Fictieschrijver

Activiteiten
Workshop/masterclass - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - deelname gesprek/discussie

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Merijn de Boer (1982) debuteerde met de verhalenbundel Nestvlieders, waarvoor hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012 kreeg (lees hier het dankwoord). Begin 2014 gaf Querido zijn roman De nacht uit, die lovende recensies kreeg en op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. Een jaar later werd hij in De Volkskrant gekozen tot een van de grootste literaire talenten. In januari 2016 verscheen zijn nieuwe roman ‘t Jagthuys, volgens De Morgen ‘een voortreffelijke roman’ (****), volgens NRC Handelsblad ‘een heerlijke roman’ (••••) en volgens De Standaard ‘een aanrader’ (*****). Het boek stond op de shortlist van de BNG Literatuurprijs.

Merijn werkte negen jaar als redacteur voor Uitgeverij Van Oorschot en was zeven jaar redacteur van Tirade. Hij woont in New York. In september 2018 verschijnt zijn vierde boek, een verhalenbundel.

Publicaties

't Jagthuys
2016, Uitgeverij Querido
Roman
De nacht
2014, Uitgeverij Querido
Roman
Nestvlieders
2011, Uitgeverij Querido
Korte verhalen

Media

Bekroningen

Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012