toon meer

Fictieschrijver

Genre
Fantasy - Jeugdboek - Kinderboek - Spanning - Young adult

Thema's
Dieren - Familie - Humor - Natuur - Reizen - Vriendschap

Subthema's
Avontuur, magie, verraad, goed en kwaad.

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Jeroen van Unen (1990) is auteur van de Nachtuilen-serie. Hij zette zichzelf op de kaart door zijn nominaties voor de Harland Awards Romanprijs, wist al duizenden lezers mee te nemen in zijn verhalen en personages, en is een van de weinigen die zo jong werd uitgegeven door een geformeerde Nederlandse uitgever.

Met zijn workshop Worldbuilding prikkelt Jeroen van Unen het brein van leerlingen op een unieke manier en weet hij de aandacht ademloos vast te houden door iedereen zijn eigen creativiteit te laten ontdekken!

In deze unieke interactieve workshop laten leerlingen hun gedachtes de vrije loop. Ontwerp samen de meest bijzondere plaatsen waar verhalen zich afspelen, waar emoties, gevoelens en worstelingen werkelijkheid worden. Wanneer je de grenzen van de realiteit doorbreekt, leer je je verbeeldingskracht te gebruiken bij het creëren van nieuwe werelden.

Jeroen van Unen komt ook in de klas om te vertellen over het schrijversschap, zijn Nachtuilen-serie en zijn reizen naar Australië en Zweden.

Publicaties

De nacht van de vuurvliegjes
2023, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Kinder- of jeugdboek - Young adult
Het Hart van de Tijger
2019, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Kinder- of jeugdboek - Spanning - Young adult
De Slang van Havilah
2017, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Kinder- of jeugdboek - Spanning - Young adult
De Nachtuilen
2015, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Kinder- of jeugdboek - Spanning - Young adult

Media