Ingrid Prins

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Raimon Reijmers
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Poëzie - Prentenboek

Thema's
Dieren - Diversiteit - Familie - Liefde - Psychologie - Rouw - Vriendschap - Vrijheid

Activiteiten
Abonnement Schrijver leest voor-video’s - deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Kleuters

Ingrid Prins meest recente boek Merel en ik, doelgroep: 9+, verscheen eind 2023 bij uitgeverij De Eenhoorn. Het is een origineel, fris verhaal over nieuwe vrienden, jaloers zijn, sorry zeggen, muziek en gelukssokken. Geïllustreerde fictie.
Er komt een nieuw meisje tegenover Kim wonen. 'Een extra vriendin is nooit verkeerd,' zegt mama. Maar Kim heeft Merel al. Ze zijn al tien jaar vriendinnen, doen alles samen, en zijn allebei grote fan van zanger Stan. Nee, een nieuwe vriendin hebben ze niet nodig. Maar waarom gedraagt Merel zich plots zo vreemd? Waarom komt ze Kim niet meer ophalen voor school, draagt ze een vlecht in haar haar en blijft Mila stiekem bij haar logeren? Hoe bozer Kim wordt, hoe erger het allemaal lijkt. Kan je een vriendschap die kapot is, weer maken?
Ingrid schreef Merel en ik omdat vriendschap voor iedereen belangrijk is. Of het een boodschap heeft? Vrienden zijn altijd je vrienden, ook als je dat even niet meer weet.
Daarvoor schreef ze Ik wil geen konijn, voor lezers vanaf 5 jaar (uitgeverij Clavis). Dit boek is vertaald in het Deens, Engels, Duits, Roemeens, Arabisch, Chinees en Koreaans. er zijn gedichten van haar verschenen in Querido’s Poëziespektakel deel 4 en 5.

Ingrid bezoekt scholen, bibliotheken, boekhandels en andere organisaties om te komen voorlezen, signeren, te vertellen over een boek, gedicht, vragen te beantwoorden, de leerlingen schrijfopdrachten te geven of samen taaloefeningen te doen. Zo'n bezoek kan interactief, op een luchtige manier of juist meer inhoudelijk.
Hoe ziet zo'n bezoek eruit? Ingrid leest voor en praat over het onderwerp van het boek. Afhankelijk van het boek (uw keuze):
- over vriendschap, het maken van nieuwe vrienden, jaloers zijn, sorry zeggen, muziek en gelukssokken. Over schrijven en over lezen met plezier. 8-12jr (boek Merel en ik)
- over het hebben van een huisdier, de liefde voor een huisdier en over het verdriet als je een huisdier kwijtraakt. Uiteraard staat de liefde voorop. Over schrijven en over lezen met plezier. 4-7jr of aangepast voor 7+. (boek Ik wil geen konijn)

Afgestemd op niveau, interesse en wens kan er getekend worden, een eigen tekst en opzet voor een boek worden gemaakt, wel of niet dieper worden ingegaan op thema's als rouw of vriendschap.

Andere opties: workshop Schrijven en creativiteit en/of een workshop Poëzie en verbeelding geven.
Doel: plezier met taal en het verbeteren van taalvaardigheid. De workshops draaien om zelf doen en ontdekken, inzicht in taalvaardigheid.
Bij Poëzie en verbeelding wordt gewerkt met dichten, ritme, rijm, vorm, klank en betekenis.
Bij Schrijven en creativiteit gaat het om 'gewone' taal (proza of informatief). Een meer objectieve schrijfvorm.
Invulling van de workshops wordt mede bepaald door leeftijd en niveau van de deelnemers, wensen van de organisatie en de groepsomvang.

Activiteiten

Deze activiteiten kan Ingrid Prins uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Eigenwijs schoolbezoek

Boek een Eigenwijs schoolbezoek met schrijver Ingrid Prins! Voorlezen, vragen beantwoorden, workshop: verhaal maken, spelen met taal, dichten, dichten verwerken in rap. Op creatieve wijze aan de slag met taal. Interviewen en geïnterviewd worden. Programma op maat.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Workshop Poëzie en verbeelding

Workshop Poëzie en verbeelding

Spelen met woorden en taal. Op een enthousiasmerende manier laat de dichter zien hoe leuk het is om gedichten te lezen en te schrijven.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Workshop Schrijven en creativiteit

Workshop Schrijven en creativiteit

Dé manier om de creativiteit en fantasie te ontwikkelen en literatuur te leren kennen. De schrijver heeft een leuke opdracht waarmee de klas direct aan de slag kan.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Themabezoek in de klas

Themabezoek in de klas

Een schrijversbezoek dat aansluit bij een thema waar de klas op dat moment mee bezig is.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Voorleesmoment in de klas

Voorleesmoment in de klas

Voorgelezen worden uit de beste, leukste of mooiste boeken en verhalen door de schrijver of illustrator zelf.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Schrijver op bezoek in de klas

De schrijver of illustrator komt hoogstpersoonlijk langs in de klas om over werk en boeken te vertellen en vragen van de leerlingen te beantwoorden.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online
Voorleesmoment in de klas

Voorleesmoment in de klas

Voorgelezen worden uit de beste, leukste of mooiste boeken en verhalen door de schrijver of illustrator zelf.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool Kan online

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Merel en ik
2023, De Eenhoorn
Kinder- of jeugdboek
Ik wil geen konijn
2015, Clavis
Prentenboek
Er zit een feest in mij!
2012, Uitgeverij Querido
Bloemlezing - Poëzie
Vijf draken verslagen
2011, Uitgeverij Querido
Bloemlezing - Poëzie

Media

foto's

Fotograaf: Henk Hardenman
Fotograaf: Paula van Ommen
Fotograaf: Raimond Reijmers