Schrijvers over Thema's

Een origineel perspectief

Als verhalenvertellers laten auteurs een ander, origineel licht schijnen op actuele onderwerpen en thema’s die spelen in uw organisatie of die aanleiding zijn voor uw bijeenkomst. Met hun vermogen om goed te kijken en luisteren kunnen schrijvers inspireren, prikkelen, de dialoog aangaan en bruggen slaan.

Thema Ongelijkheid

Toegevoegde waarde

Schrijvers hebben talent om allerlei aspecten van een thema of onderwerp op een prikkelende manier te belichten, al dan niet aan de hand van hun eigen werk of dat van andere schrijvers. Over de toegevoegde waarde van schrijvers voor úw bijeenkomst of debat denkt De Schrijverscentrale graag met u mee.

Van lezing, column en interview tot debat of tafelgast

Creatief en veelzijdig

De bijdrage van onze schrijvers aan uw bijeenkomst kan op allerlei manieren worden vormgegeven. Van een lezing, een column die terplekke wordt geschreven of een interview tot deelname aan een debat of als tafelgast: alles is bespreekbaar.

Een schrijver als spreker voor uw evenement

Schrijvers over Thema's

Bent u op zoek naar een inspirerende spreker voor uw evenement? Iemand die een andere kijk heeft op een actueel thema dat speelt in uw organisatie? Een schrijver kan een ander, origineel licht laten schijnen op actuele onderwerpen en maatschappelijke thema's die leven in de samenleving of in uw organisatie. 

De Schrijverscentrale vindt samen met u de juiste schrijver voor uw evenement of publiek. 
Bekijk de brochure Neem contact op

Schrijvers over thema

Ongelijkheid

 
Nelleke Noordervliet
Karin Amatmoekrim
Abdelkader Benali
Alex Boogers
Valentijn Hoogenkamp
Lale Gül
Maartje Wortel
Suzanna Jansen
Haroon Ali

Thema's

De Schrijverscentrale denkt actief mee over actuele en urgente thema's voor uw bijeenkomst. Zoals de toenemende ongelijkheid. In wat voor vorm dan ook. Ook voor thema's zoals integratie, milieu, gender, armoede en meer kennen wij auteurs die passen bij uw evenement. 

Neem contact op

Als kind uit een laaggeletterd milieu, opgegroeid in een lage sociale klasse, die te lang niet werd opgemerkt, opboksend tegen vooroordelen en onderwijsapartheid heb ik mijn portie ongelijkheid mogen ervaren. Ik heb getijgerd, geploeterd, geworsteld, en mijzelf omhoog geknokt, dwars door alles heen. Voor mij was er geen andere weg.

— Alex Boogers - schrijver

"In mijn proza en theaterteksten hou ik beklemmende stereotypes tegen het licht en vraag me af wat er nodig is voor verandering. Door me te verdiepen in ongelijkheid op het gebied van gender, stel ik vragen over de gevolgen van seksisme voor mannen, vrouwen en non-binaire personen.”

— Valentijn Hoogenkamp - schrijver en kunstenaar

“Mijn werk gaat vrijwel altijd over het verschil tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Het gaat erom hoe jij de ander ziet en hoe de ander jou ziet en hoe daar vaak een groot verschil tussen kan zitten. Verschillen zijn belangrijk, ook om je identiteit te bepalen, maar hoe kun je ervoor zorgen dat het verschil geen pijnpunt wordt, dat de manier waarop iedereen op een bepaalde manier anders is niet verward wordt met ongelijkheid?”

— Maartje Wortel - schrijver

Uitgelicht