Kennis en Inspiratie - Organisaties - Scholen - Auteurs 21-10-2020 | Door Redactie

Update coronarichtlijnen

Update coronarichtlijnen

Jaarlijks brengen zo’n 750 Nederlandse en Vlaamse auteurs, dichters, illustratoren en spoken word-artiesten via De Schrijverscentrale ruim 4.500 bezoeken aan scholen, boekhandels, bibliotheken, theaters en andere instellingen. We bereiken daarmee ruim 400.000 mensen, waarvan 260.000 kinderen en jongeren. Met al deze ontmoetingen tussen schrijvers en lezers zorgen we er samen voor dat verhalen en literatuur zichtbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is belangrijk, juist ook in deze ingewikkelde tijd.

Directeur Anne Zeegers: "Voor iedereen is dit een ingewikkeld jaar, zeker ook voor schrijvers, scholen en organisaties. Door creatief met de mogelijkheden om te gaan, hopen we samen toch nog een zo groot mogelijk bereik voor verhalen en leesplezier te creëren."

De Schrijverscentrale draagt daar bijvoorbeeld aan bij met het nieuwe online aanbod Schrijver op je scherm, waarbij schrijvers zich via het scherm presenteren wanneer fysieke bezoeken vanwege coronamaatregelen niet mogelijk of wenselijk zijn.

Ook hebben we richtlijnen voor scholen en richtlijnen voor organisaties opgesteld die kunnen bijdragen aan een veilig auteursbezoek. De beslissing om zo’n bezoek wel of niet door te laten gaan ligt bij de organiserende partij en de auteur, dus het is belangrijk om daarover met elkaar in overleg te blijven. Als een van beide partijen toch van een fysiek bezoek wil afzien, kijk dan naar alle mogelijkheden om een verhaal online te laten reizen.

Bekijk hier ons filmpje over het online aanbod voor Schrijver op je scherm.