Kennis en Inspiratie 19-09-2022 | Door Redactie

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2023

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2023

Ook in 2023 zit het team van de Schrijverscentrale er klaar voor om auteurs op pad te sturen, online en op locatie! In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vind je een overzicht van de lopende projecten in 2023.

Voor de jeugdsector

Eerst twee handige, financiële weetjes voor de jeugdsector:

Voor de volwassensector

Wanneer u een schrijver boek die het basishonorarium (€ 265) hanteert, is onze subsidie van € 75 van kracht voor niet-commerciele instellingen. 

NPO-budget

Het NPO-budget is verlengd! Dat is goed nieuws, want ook voor een schrijversbezoek op school kan het NPO-budget ingezet worden. Wilt u weten hoe u uw NPO-budget in kunt zetten voor een schrijversbezoek? Lees ons artikel voor het basisonderwijs of ons artikel voor het voortgezet onderwijs

Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school

Er is een stimuleringsregeling de Biliotheek op school voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Meer informatie over de stimuleringsregeling, vindt u op de website van Probiblio. Let op: deze regeling loopt per schooljaar. 

Driemaal groep 3 schrijverstournee

In het schooljaar 2023-2024 gaat de Schrijverscentrale door met de leesplezier-campagne voor groepen 3: de Driemaal groep 3 schrijverstournee. Bij de Driemaal groep 3 Schrijverstournee ontmoeten de kinderen maar liefst drie verschillende auteurs en illustratoren. Deze campagne mogen wij in dat schooljaar tegen 50% korting aanbieden, dankzij financiële ondersteuning van Stichting Lezen (vanuit het Tante Anne Fonds). 

Stripmakers

Stripmakers waren altijd al te boeken via de Schrijverscentrale, maar vanaf 2023 zetten we deze groep schrijvers extra in de schijnwerper. Daarom zijn stripmakers in 2023 tegen een gereduceerd tarief te boeken, dankzij het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.