Kennis en Inspiratie 19-09-2022 | Door Redactie

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2022

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2022

Ook in 2022 zit het team van de Schrijverscentrale er klaar voor om auteurs op pad te sturen, online en op locatie! In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vindt u een overzicht van de lopende projecten in 2022.

Voor de jeugdsector

Eerst twee handige, financiële weetjes voor de jeugdsector:

Schrijver Op Je scherm Wereldwijd

Looptijd: voor bezoeken t/m 31-12-2022
Doelgroep: Scholen en Universiteiten buiten Nederland en Vlaanderen die het vak Nederlands als Vreemde Taal aanbieden.

De Taalunie draagt 50% van de kosten van het honorarium van de schrijver die wordt uitgenodigd voor een online schrijversbezoek via Schrijver Op Je Scherm Wereldwijd. De organisator kan via het Nederlands Letterenfonds of via Literatuur Vlaanderen financiering voor IT- of vertaalkosten aanvragen.

Driemaal groep 3 schrijverstournee

In het najaar van 2022 start de Schrijverscentrale met een gloednieuwe leesplezier-campagne voor groepen 3: de Driemaal groep 3 schrijverstournee. Bij de Driemaal groep 3 Schrijverstournee ontmoeten de kinderen maar liefst drie verschillende auteurs en illustratoren. We beginnen in 2022-2023 met een pilotjaar. Daaraan kunt u alleen op uitnodiging deelnemen. In het pilotjaar 2022-2023 is deelname kosteloos, dankzij financiële ondersteuning van Stichting Lezen (vanuit het Tante Anne Fonds). In de vervolgjaren wordt de campagne aangeboden tegen 50% korting. 

NPO-budget

Voor een schrijversbezoek op school kan het NPO-budget ingezet worden. Wilt u weten hoe u uw NPO-budget in kunt zetten voor een schrijversbezoek? Lees ons artikel voor het basisonderwijs of ons artikel voor het voortgezet onderwijs

Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school

Er is een stimuleringsregeling de Biliotheek op school voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Meer informatie over de stimuleringsregeling, vindt u op de website van Probiblio