Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties 24-04-2020 | Door Redactie

Speciaal PO lesprogramma bij Auteurs voor Vrijheid

Speciaal PO lesprogramma bij Auteurs voor Vrijheid

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Wilt u hier in de klas ook aandacht aan besteden? Via het project Auteurs voor Vrijheid van De Schrijverscentrale en het Nationaal Comité 4 en 5 mei kunt u in het Herdenkingsjaar een kinderboekenauteur uitnodigen met een speciale korting. Via Schrijver op je scherm kan dit bezoek nu ook digitaal.

In samenwerking met de Bibliotheek op school, het leesbevorderingsprogramma van Stichting Lezen, heeft De Schrijverscentrale een uitdagend lesprogramma gemaakt dat aansluit op een online auteursbezoek. Met dit lesprogramma, geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs, kunt u uw leerlingen nog beter voorbereiden op een bezoek in het kader van ‘Auteurs voor Vrijheid’.

In de voorbereidingsles ‘De nieuwsgierige schrijver’ maken de kinderen kennis met onderzoek doen en schrijven ze, net als de schrijver, met nieuwe informatie een eigen tekst. Dit lesprogramma is online te maken en daarmee erg toegankelijk. Kinderen in groep 7/8 kunnen deze les bovendien voor het grootste deel zelfstandig maken.

Kijk hier voor het lesprogramma en voor meer informatie.