Scholen 16-05-2019 | Door Mance Spoorenberg

Een vloggende auteur op pad

Een vloggende auteur op pad

Chinouk Thijssen is naast Young-adult auteur een fervent vlogger. Op haar YouTube-kanaal vind je een heleboel aanstekelijke vlogs waarin ze je een ‘behind the books’ laat zien. Via De Schrijverscentrale ging Chinouk op een heel passend en bijzonder schrijversbezoek.

Bij Bibliotheek Aanzet in Dordrecht gaf Chinouk een workshop voor een groep jongeren over vloggen en schrijven. Al filmend en vloggend leerden de jongeren zelf een verhaal op te bouwen. Hoe ziet haar voorbereiding van zo’n bezoek eruit? En wat was de reactie van het publiek? Chinouk pakte zelf ook haar camera erbij. Bekijk de vlog hieronder voor een speciaal kijkje achter de schermen.
 


Komt er binnenkort een schrijver bij u op bezoek in de klas? Bekijk alvast een vlog of ander filmpje van de schrijver of illustrator voordat hij/zij op bezoek komt. De leerlingen krijgen zo alvast een beeld van de bezoekende auteur. U kunt de schrijver ook vragen om voor, tijdens of na het bezoek te vloggen en deze vlog te delen met de school. Een leuke manier om het bezoek aan de leerkrachten, leerlingen of ouders te laten zien of te herbeleven.

Chinouk Thijssen aanvragen voor een bezoek? Neem contact met ons op.