Scholen 12-10-2017 | Door Lonneke Bär

Dichter in de klas: Boek een Dichter-kortingsactie

Dichter in de klas:  Boek een Dichter-kortingsactie
Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen de leerlingen mee, opeens snáp je het gevoel van het gedicht. Boek nu een dichter op school met een mooie korting.

Het thema van de komende Poëzieweek is poëzie en theater. Dichters en slam poets brengen poëzie tot leven op het toneel en in de klas. Dé manier om leerlingen in het basis-, voortgezet én hoger onderwijs kennis te laten maken met poëzie. Elke dichter heeft een eigen programma of workshop, dat in overleg verder kan worden afgestemd op de wensen vanuit uw school. 

Boek ’n Dichter kortingsactie 

Boek nu een of meer dichters voor het speciale Poëzieweektarief van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale. U krijgt dan een korting van € 50 tot € 150 op een dichtersbezoek, afhankelijk van de dichter van uw keuze en het aantal klassen dat de dichter bezoekt. De korting geldt voor alle optredens en workshops die plaatsvinden van 8 januari t/m 31 januari. Voor het gereduceerde tarief geldt: op = op, dus boek snel! De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant.

\"\"


Welke dichters? 

Van debutanten tot gevestigde namen, van ingetogen dichters tot ras-performers. Bij De Schrijverscentrale zijn alle Nederlandse en deels ook Vlaamse dichters aangesloten, bijvoorbeeld Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz, Ruben van Gogh, Kira Wuck, Ester Naomi Perquin, Daan Doesborgh, Kasper Peters, Maud Vanhauwaert, Mustafa Stitou, Diana Ozon, Jos van Hest, Ted van Lieshout, Rian Visser, Quirien van Haelen, Edward van de Vendel, Rian Visser, Hans en Monique Hagen, Frank van Pamelen en Lucas Hirsch. De laatste maakte deze poëzie-app die u gratis kunt downloaden. 

Poëzielessen

‘Waarom zou je leerlingen opschepen met poëzie?’ vraagt onze Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, zich af in de prikkelende inleiding van het Poëzieweek-lesmateriaal voor voortgezet onderwijs. Als dat niet naar meer smaakt… U kunt hier nog veel meer spannende, mooie en bijzondere lestips aanvragen. Ook voor het basisonderwijs. 

Wilt u graag een persoonlijk advies? Bel of mail ons, dan kijken we samen welke dichter het best bij uw leerlingen past. 

Foto: Ender Özcati. Op de foto: Ellen Deckwitz