Scholen 22-11-2018 | Door Tamara van Dijk

De Schrijverscentrale kijkt terug op een geslaagde Kinderboekenweek

De Schrijverscentrale kijkt terug op een geslaagde Kinderboekenweek
Meer dan 60.000 kinderen hadden afgelopen Kinderboekenweek het geluk een schrijver in het echt te ontmoeten. Honderden schrijvers toerden door Nederland om op te treden op scholen, boekhandels, bibliotheken of theaters om van de Kinderboekenweek een bijzonder leesfestijn te maken. De Schrijverscentrale bemiddelde dit jaar bij maar liefst 628 schrijversbezoeken. Ook regelde ze de tournee van de beide geschenkschrijvers,  Jozua Douglas en Milja Praagman. 

Milja las haar prentenboekgeschenk Kom erbij voor op het Kinderboekenbal, met haar illustraties groot in beeld op een scherm achter haar. Met ruim 800 mensen in de zaal vond ze dat best wel spannend verteld ze in haar blog. De lieve reacties en leuke gesprekken die eruit voort kwamen maakte dit voor haar het allerleukste Kinderboekenbal ooit.  

De bemiddelaars van De Schrijverscentrale wonen ook zelf veel bezoeken bij. Zo was Kim Kleine een dag op pad met Jozua Douglas. Kim vertelt: “Hoewel Jozua al een drukke week vol bezoeken achter de rug had, leek hij eenmaal op bestemming weer energie voor tien te hebben en hingen de kinderen aan zijn lippen. Hij liet een aantal spionage spullen zien en liet met gedachtenkracht een pen van tafel te wippen, net als zijn proefkonijn die het daarna ook mocht proberen. Dat zijn boeken door de kinderen graag gelezen worden, bleek wel uit de vele vragen die ze op hem afvuurden én de lange rij die ontstond voor het signeren.”
Demi van der A was o.a. te gast bij het bezoek van griezelboekenschrijver Tjerk Noordraven op een school in Tilburg. “Tjerk nam allerlei attributen mee naar zijn bezoek: opgezette vleermuizen, spinnen en zelfs schorpioenen. Dat vonden de kinderen van groep 7 echt geweldig. Hij was nog niet begonnen of ze zaten al met vingers in de lucht: vol met vragen.“ aldus een enthousiaste Demi.