Scholen 31-07-2018 | Door Lonneke Bär

Boekenweek voor jongeren: 3PAK-auteurs op tv 

Boekenweek voor jongeren: 3PAK-auteurs op tv 

Van 21 t/m 30 september 2018 hebben scholieren tussen de 15 en 18 jaar hun eigen Boekenweek. Dat zijn maar liefst 834.000 jongeren! In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen: aansprekende auteurs lopen zich warm om met hun verhalen de vonk van leesplezier over te laten slaan. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van een toptrio auteurs.

De 3PAK-auteurs van dit jaar zijn onlangs bekend gemaakt. Raoul de Jong, Nhung Dam en Tim Hofman mochten meteen aanschuiven bij M met Margiet van der Linden. Bekijk hier het fragment:

Ook erg grappig: het filmpje dat de 3PAK-auteurs zelf maakten. Het leuke van een boek is dat alles kan en alles mag. In onderstaande video vertellen zij meer over de bundel 3PAK en hoe zij hun verhalen de wijde wereld insturen.Of bekijk de vlog die 4havo-scholieren Max en Tristan maakten van het Literatourbezoek van Abdelkader Benali:
 
 

Literatour: schrijvers in de klas

Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren organiseert De Schrijverscentrale een grote schooltournee: de Literatour. Een team van 21 enthousiaste auteurs gaat (van 24 t/m 28 september) langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek. Zo worden maar liefst 10.000 jongeren direct bereikt op een manier die hen aanspreekt.

Wilt u volgend jaar ook meedoen met Literatour en een van de schrijvers uitnodigen in uw klas? Schrijf u dan helemaal onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief voor scholen, dan houden we u op de hoogte van dit en ander nieuws rondom schrijversbezoeken voor scholen.

Op de foto vlnr: Tim Hofman, Raoul de Jong, Nhung Dam