Scholen - Organisaties - Auteurs 11-02-2020 | Door Redactie

Vier 75 jaar vrijheid met een goed verhaal

Vier 75 jaar vrijheid met een goed verhaal

De Schrijverscentrale en het Nationaal Comité 4 en 5 mei zijn een bijzonder project gestart: Auteurs voor Vrijheid. Nodig een auteur uit met een uniek verhaal over vrijheid en onvrijheid. Een verhaal dat geborgenheid biedt, ontroert, aan het denken zet én een opmaat vormt voor een gesprek. 75 auteurs geven tijdens het Herdenkingsjaar lezingen en workshops. Tot 1 november geldt een speciale korting.

Met Auteurs voor Vrijheid staan we stil bij verhalen over de Tweede Wereldoorlog en vragen we aandacht voor belangrijke thema’s in onze samenleving, zoals vrijheid, verzet, de invloed van kolonialisme en de vluchtelingencrisis. 75 jaar na de bevrijding zijn deze onderwerpen nog steeds actueel en relevant. Er bestaat een rijkdom aan verhalen en teksten die helpen om het debat over vrijheid levend te houden. Schrijvers kunnen, door een net iets andere invalshoeken te kiezen, diepte en nuance geven aan het debat.

Boek een auteur met campagnekorting
Tot 1 november 2020 geldt een speciale korting, mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De korting geldt zowel voor optredens, lezingen en workshops als voor schoolbezoeken binnen het thema 75 jaar Vrijheid.

Over de auteurs
De Schrijverscentrale nodigde 75 auteurs uit een gezamenlijk schrijversboegbeeld te vormen in het Herdenkingsjaar. De auteurs schrijven over vrijheid en onvrijheid vanuit verschillende invalshoeken (literair, maatschappelijk, filosofisch) en binnen uiteenlopende genres: van prentenboek, romans, poëzie tot non-fictie. Met Kader Abdolah, Jessica Durlacher, Abdelkader Benali, Nelleke Noordervliet, Jacques Vriens, Simone van der Vlugt en vele anderen.

Meer informatie over schrijvers en de onderwerpen waar ze over vertellen vindt u hier.

Speciaal voor Auteurs voor Vrijheid hebben we een poster laten maken die u kunt inzetten in uw communicatie en voor promotiedoeleiden. U kunt de poster hier downloaden.