Scholen - Organisaties 20-01-2017 | Door Lonneke Bär

Ziek? Lees je beter

Ziek? Lees je beter

Kent u een kind dat (ernstig) ziek is? Kijk dan eens op Lees je beter, de online zoeksite voor kinder- en jeugdliteratuur, bedoeld om je beter te kunnen inleven in een ziek kind.

Lees je beter is een initiatief van auteur en illustrator Ted van Lieshout en kinderneuroloog Irina Snoeck. Doel is het kind en zijn omgeving helpen te begrijpen hoe het is om ziek te zijn.

Ted van Lieshout: “Als je ziek bent kun je op internet informatie over je ziekte vinden. Maar uitleg over hoe het is om ziek te zijn, vind je niet zo makkelijk. Daarvoor kun je terecht bij leesboeken. Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan niet alleen jou meer inzicht geven, maar ook de mensen om je heen: je broer, je moeder, je leraar oma, je dokter, je verpleegkundige. Lees je beter helpt je bij het zoeken naar het juiste boek.” 

Er staan inmiddels zo’n 200 boektitels in het register. Je kunt zoeken op ziekte of aandoening, maar ook op auteur, leeftijd en titel. Waardeer de boeken met een like in de vorm van een pleister. En meld vooral ook zelf boeken aan die er nog niet in staan.